- Recepti s malo sastojaka koji se jednostavno spravljaju su hit, ovaj kruh s rajčicama ima više od 17 milijuna pregleda na YouTubeu
- Spraviš ga od rajčica, brašna i suhog kvasaca i poslužiš sa sirom i, na primjer, mladim lukom
- Idealno ako si pozvala prijatelje samo na piće, a ipak bi im nešto ponudila uz tu čašu vina...
Nije ni čudo da je ovaj recept hit, jer ipak se sastoji samo od pasirane rajčice, suhog kvasca i brašna. Tijesto za kruh mota se u debele pužiće, slično kao kiflice s cimetom, a po želji možeš kruhu od rajčice dodati i nadjev od krem sira i luka. Savjet: kruh je također ukusan kao prilog za jela s roštilja i alternativa je baguetteu s aromatičnim maslacem.
Sastojci:
Za kruh:
• 200 grama rajčice
• ½ žličice suhog kvasca
• 300 grama brašna
Za nadjev (po želji!)
• 6 komada mladog luka
• 220 g krem sira
• sol, papar
Priprema
1. Nareži rajčice na kockice pa sitno izmiksaj u blenderu ili sa štapnim mikserom. Stavi pire od rajčice u zdjelu za miješanje, pospi suhim kvascem pa dobro promiješaj.
2. Zatim dodaj brašno i sve izmiješaj lopaticom za tijesto ili rukama da se dobije homogena masa.
3. Oblikuj tijesto u kuglu i ostavi poklopljeno da odstoji 15 minuta.
4. Nakon dizanja tijesto ponovno mijesi minutu pa poklopi i ostavi da odstoji još 30 minuta.
5. Sada tijesto razvaljaj u veliki pravokutnik.
6. Ako želiš, sada možeš pripremiti nadjev: nareži mladi luk na kolutiće i pomiješaj s kremom od sira. Začini solju i paprom. Nadjev ravnomjerno rasporedi po tijestu za kruh koristeći žlicu.
7. Namotaj tijesto s duže strane pa pospi brašnom. Odreži nožem rolade debljine oko 5 cm i slaži ih (slično pužićima s cimetom) u okrugli lim.
8. Peci kruh u košari na pari (dostupno u azijskim trgovinama) ili u limu oko 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva (gore/dolje toplina. Savjet: stavi u pećnicu vatrostalnu zdjelu s vodom da para održava kruh lijepo pahuljastim). Zatim ostavi da se kratko ohladi. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje i tostiraj kruh u tavi 2-3 minute. Najbolje je poslužiti kruh dok je još mlak.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.