Life&style

Kritična područja lica: Dajte im posebnu pažnju

Posebnu pažnju pri njezi lica svakako morate pružiti najkritičnijijim dijelovima. Jedan od njih svakako je koža oko očiju, koja prva strada jer je izuzetno tanka...

Potkožnog masnog tkiva oko očiju skoro da nema, a mišići tijekom dana naprave preko 10 000 pokreta. Neophodno je na vrijeme početi s intenzivnom hidratacijom i blagim antiridima, a ako je šteta već napravljena i bore su se već pojavile, potrebno je koristiti preparate na bazi soje, riže i prosa –imaju izuzetno učinkovit lifting efekt.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Druga kritična zona pokriva područje vrata i dekoltea. Osnovnu kremu za njegu lica nanesite i na vrat i na dekolte. Isto učinite kad nanosite masku ili piling. Tanka i osjetljiva koža izložena je velikom broju pokreta. Ako je zapostavite, dobit će sivkast, beživotan izgled i postat će podložna stvaranju bora. Ako se to već dogodilo, potražite preparate namijenjene revitalizaciji vrata i dekoltea na bazi mimoze, retinola i jakih biljnih kompleksa, koji okrepljuju kožu čineći je mekom i glatkom.  

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Često su i ruke zapostavljena kritična zona. Uslijed djelovanja sunca, hladnoće i vjetra, kao i kemikalija, na njima se brzo pojavljuju bore i staračke pjege. Zato ne izlazite iz kuće bez kreme za ruke sa zaštitnim faktorom, a u slučaju da oštećenja već postoje, posegnite za proizvodima namijenjenima uklanjanju hiperpigmentacije.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0