- Što čini ovaj kremasti kolač tako tako dobrim? Za početak, čaroban okus
- Osim toga ovaj je kremasti kolač pravo je osvježenje ljeti, a i dopušta nam da uživamo u tako nam dragim marelicama
- Pa, prve su se pojavile na tržnici i nema se što čekati. Osim da pojeftine, a to se vjerojatno ni neće dogoditi...
Naravno da se ljeti ne odričemo deserata, ali u vrućim mjesecima težimo onima koji hlade tijwlo, dakle hladnima, od sladoleda do kolača koji se serviraju po mogućnosti ravno iz hladnjaka. Također izbjegavamo duste teksture i "teške" napirnioce poput orašastih plodova, meda, intenzivnih začina. Što nam onda preostaje? Voće, voće i voće! Najčešće u kombinaciji s malo tijesta i puno hladne kreme, od jogurta, kravljeg sira, mascarponea, pudinga... Ovo je upravo takav kolač.
Sastojci:
- 400 g čvrstog jogurta
- 4 dl mlijeka
- 4 - 5 žlica agavina sirupa
- 1 pakiranje praška za puding od vanilije
- 6 listova želatine
- 1 paketić keksa digestive (oko 200 g)
- mandarine ili marelice (svježe ili kompot)
- 1 pakiranje preljeva za torte (želea)
- sok od jabuke
Priprema:
- Skuhaj puding od mlijeka, agavina sirupa i praška za puding.
- U vrući puding umiješaj ocijeđene listiće želatine koje si prethodno namakala u vodi.
- Kad krema postane mlaka, umiješaj i čvrsti jogurt.
- U kalup (oko 21 x 15 cm) poredaj kekse koje si na sekundu umočila u sok od jabuke.
- Prekrij trećinom kreme. Ponovi postupak još dvaput.
- Dobro ohladi.
- Po kremi zatim poslaži voće i prelij preljevom od želatine koji si pripremila prema uputi na pakiranju.
- Još jedanput dobro ohladi i nareži na kocke. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.