Life&style 17. prosinca 2015.

Kome će crveni nosovi uljepšati ovogodišnje blagdane

1/7

Za svoj peti rođendan Arena Centar odlučila je svim svojim posjetiteljima osim dobre zabave i kvalitetnog kupovanja ponuditi nešto više. Tako je dogovorena suradnja s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, a Arena Centar postala je prava mala umjetnička galerija. Iznimno bogat i živopisan interijer Arene te pravo malo kulturno bogatstvo nikoga nisu ostavili ravnodušnim. U Areni je tako predstavljeno 50 božićnih kugli koje su, između ostalih, oslikali Tomislav Buntak, Josip Zanki, Tomislav Ostrman, Matko Vekić, Siniša Reberski, Miron Milić, Predrag Todorović, Martina Miholić, Gordana Bakić, Lav Paripović, Ivona Jurić, Duje Jurić, Martina Grlić, Grgur Akrap, Ivan Prerad, Maja Rožman i mnogi drugi, ali je postavljena i izložba site-specific instalacija u kojoj će moći uživati svi posjetitelji Centra u narednih godinu dana.

Za izradu skulptura angažirana su tri umjetnička imena: Predrag Todorović, Božica Dea Matasić i Ida Blažičko.

 | Autor:

Ne želeći se zaustaviti samo na vizualnim efektima i umjetničkoj ljepoti stvaranja, Arena Centar i HDLU odlučili su pokrenuti donacijsku akciju, kojom će se sve božićne kugle dati u zamjenu za donaciju, a sredstva donirati CRVENIM NOSOVIMA klaunovimadoktorima za posjete djeci u bolnicama i teško pokretnima i nepokretnima u domovima za starije. A misija CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora jest donijeti osmijeh i životnu radost tamo gdje su prisutne suze i tuga. CRVENI NOSOVI pružaju psihosocijalnu podršku bolesnima, nemoćnima i zaboravljenima, prvenstveno djeci na liječenju u bolnicama, s pomoću humora i životne radosti. Dosad su CRVENI NOSOVI donijeli mnogo radosti, osmijeha i pozitivnih misli u razne ustanove, stvarajući neraskidiva prijateljstva i dajući snagu mnogima da se u teškim trenucima osjećaju bolje i pronađu inspiraciju u teškoj životnoj svakodnevici.

 | Autor:

Upravo zato Arena Centar, HDLU i CRVENI NOSOVI pozivaju tvrtke da se uključe u ovu lijepu, motivirajuću akciju te u vrijeme darivanja i božićne čarolije doniraju sredstva koja će mnogima Božić i praznike učiniti sretnijima. Upravo će Vaša donacija omogućiti posjet klaunovadoktora djeci na liječenju u jednoj od 9 bolnica koje CRVENI NOSOVI redovito posjećuju, kao i postavljanje ovih jedinstvenih kugli koje će krasiti prostore u kojima borave mali bolesnici. Uz male bolesnike kalunovidoktori brinu se i za starije i nemoćne i želja im je da s pomoću Vaše donacije posjete tri doma i urede kuglama i njihov prostor te uljepšaju dane starijim osobama i donesu im mnogo toplih i pozitivnih želja u 2016. godini.

Komentari 0