Life&style

Kolači za Božić iz pekare i supermarketa? Probala sam - i evo isplati li ih se kupiti!

Sama ispeći kolačiće ili kupiti gotove? Nekako nam se čini da je ovo sve češće pitanje koje si žena pretrpane obavezama postavljaju. Jesmo li u pravu?

Od toliko stvari koje trebamo napraviti i pripremiti za blagdane, ponekad jednostavno ne stignemo praviti i kolače (posebno ako imamo zahtjevnu obitelj koja očekuje bezbroj vrsta). I ne, ako jednostavno ne stignemo same napraviti kolače, to ne znači da smo lijene ili da nismo dobre u tome. Jednostavno nismo stigle.

Možda vas zanima Dekoracije u obliku bora koje možemo pojesti? Lajkamo! Rubrika Life&style Life&style

Ali budimo iskrene, zašto bismo se mučile s pravljenjem kolača kada možemo kupiti domaće, ručno rađene kolače po povoljnim cijenama? Odlučile smo probati kolače iz Lidla, Kauflanda i Mlinara i vidjeti mogu li doista zamijeniti one koje same pripremamo. I znaš što? Mogu!

Lidl - Mix domaćih kolača 

Cijena: 21,99 kuna 

Količina: 390 grama

Pakiranje iz Lidla sadrži četiri različite vrste kolača - mađaricu, limun pitu, sacher kocke i čoko-naranču. U pakiranju je 12 kolača, od svake vrste po tri. Kolači vizualno izgledaju lijepo i primamljivo, no ono što je mene najviše zanimalo, svakako je okus. I svi su kolači doista bili veoma ukusni, no mrvicu suhi. Moram naglasiti da imam jako visoke kriterije kada su kolači u pitanju. Volim kada su kremasti i kada se tope u ustima, što je kod ovih kolača izostalo. No, ne mogu osporiti da su doista bili jako ukusni

I da, apsolutno bih mijenjala ove kolače za one koje sama radim!

Ocjena: 4/5

 | Autor: miss7 miss7

Kaufland - Kraljevski mix 

Cijena: 19,99 kuna 

Količina: 350 grama

Pakiranje iz Kauflanda nešto je manje u odnosu na ono iz Lidla, ukupno je devet kolača. Sadrži tri različite vrste, no na pakiranju nije navedeno o kojim vrstama je riječ. Prepoznala sam samo mađaricu. Kolač posut sitnim šećerom ima neutralnu kremu, dok je po sredini premazan džemom od marelice. Osjete se i lješnjaci u kori. Treći kolač podsjetio me na jaffa kekse. Osim čokolade, osjeti se i naranča. Ipak, ovi me kolači nisu pretjerano oduševili. Puno su suši u odnosu na kolače iz Lidla. 

Umjesto ovih kolača, radije bih sama pripremila svoje. Ali, kako se kaže, o ukusima se ne raspravlja i mislim da ovim kolačima svakako trebaš dati priliku.  

Ocjena: 3/5

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Najbolji recept za vanilin kiflice i 3 najčešće pogreške koje treba izbjeći kad ih pečeš Rubrika Life&style Life&style

Mlinar - Domaći kolači 

Cijena: 79,99 kuna (Zagreb)*

Količina: 1000 grama

*Cijena ovih kolača iznosi 69,99 kuna u Slavonskom Brodu, što znači da nije ista u svim gradovima diljem Hrvatske. 

Kolači iz Mlinara definitivno su mi se najviše svidjeli. Osim što je pakiranje najveće (jedan kilogram), sadrži i najviše različitih vrsta - od suhih do kremastih. Nisam ih uspjela sve prebrojati, ali po mojoj procjeni, bilo ih je više od 30. Ni na ovom pakiranju nije pisalo o kojim se točno kolačima radi, ali među vrstama prepoznala sam mađaricu, različite vrste oblatnih, rolat od kokosa, breskvicu... I definitivno ovi kolači su mi najukusniji od svih koje sam probala. Bili su točno po mom ukusu - jako kremasti i topili su se u ustima. Nisam baš ljubitelj suhih kolača, ali i oni su mi se svidjeli. 

Ove kolače ne da bih zamijenila za svoje, nego bih se na njih doživotno pretplatila

Ocjena: 5/5

 | Autor: miss7 miss7

Sve u svemu, kupovni domaći kolači mogu biti dostojna zamjena onima koje same pripremamo. U svakom slučaju, ako ih ne stigneš pripremiti za ove blagdane, sigurna sam da nećeš biti razočarana ako na blagdanskom stolu budeš imala jedne od ovih. 

Photo: miss7

Komentari 0