Life&style

Koji je naš sudbinski broj i kako ga izračunati? Evo kako nam numerologija može pomoći u životu

  • Zanimanje za numerologiju raste u posljednjih nekoliko godina
  • Trauma i umor posljednjih nekoliko godina natjerali su ljude da skrenu s utabanih staza i istraže duhovne alate i alternativne prakse 
  • Otkrit ćemo ti ukratko što je to numerologija, kako ćeš izračunati svoj broj životnog puta te još mnogo toga… 

Naravno, kod numerologije je riječ o brojevima, točnije, proučavanju brojeva i njihovog energetskog utjecaja na tvoj život. Prema numerolozima brojevi imaju daleko dublje značenje od svoje numeričke vrijednosti i mogu ponuditi uvid u jedinstvene karakteristike, buduće događaje, pa čak i životnu svrhu.

Zamisli da postoji tajni kod koji bi ti, kad ga otključaš, mogao reći zašto si ovdje, koji su tvoji izazovi i pomoći ti da se snađeš u kaosu života. Ovaj kod može objasniti zašto privlačiš određenu vrstu osobe i zašto se boriš s određenim područjima u svom životu. Mogao bi čak otkriti tvoju skrivenu sudbinu.

Zaintrigirana? Nisi jedina. Interes za numerologiju raste u posljednjih nekoliko godina pa kako bismo rasvijetlili osnove numerologije, pogledaj kako može biti koristan alat za brigu o sebi u wellness prostoru, kao i snagu i značenje iza svakog broja…

Što je numerologija?

Numerologija je drevna mistična znanost koja se temelji na konceptu da sva živa bića imaju kvalitete temeljene na njihovoj brojčanoj vibraciji. U biti, svi mi nosimo svoju jedinstvenu životnu priču koja se može protumačiti nizom brojeva.

Numerološka karta izračunava se iz datuma rođenja osobe i punog imena s kojim je rođena. Kada se napravi ispravno, to je šifra koja otključava našu životnu svrhu i osvjetljava lekcije koje trebamo naučiti.

Odakle potječe numerologija?

Počeci numerologije datiraju praktički od osvita civilizacije. Možemo pratiti zapadnu numerologiju do Pitagore (570.-490. pr. n. e.), Kaldejsku numerologiju do Kaldejaca i Babilonaca (2300.-900. pr. n. e.), a indijsku numerologiju do nekih od najstarijih Veda (1500.-1200. pr. n. e). 

Međutim, općenito se misli da je Pitagora razvio kohezivniji sustav. Učenja velikog mudraca su bila da sve stvari vibriraju svojim vlastitim brojem i da postoji božanski poredak života koji se može razumjeti kroz brojeve. Kasniji sustavi izravno su povezivali slova i riječi s brojevima pri čemu su imena mogla imati skrivena značenja. Židovi su stvorili takav sustav nazvan 'gematrija', a Grci su koristili sličan proces nazvan 'izopsefija', a kako bi povezali slova svoje abecede s brojevima.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram/@univers_feerique

Kako razumijevanje numerologije može koristiti u životu?

Možemo razjasniti glavne vještine, perspektive i darove koje smo došli ovdje podijeliti i istražiti, a također vidimo prepreke u drugačijem svjetlu te smo u mogućnosti nositi se s njima s utemeljenijeg i moćnijeg mjesta. Dakle, razumijevanjem svog jedinstvenog numeričkog koda možemo dobiti bolji osjećaj tko smo, kamo idemo i koja je naša svrha.

Je li numerologija povezana s astrologijom?

Astrologija i numerologija dvije su različite prakse, ali često idu ruku pod ruku – i mnogi astrolozi vole koristiti numerologiju kako bi dali dodatne detalje natalnoj karti. Neki bi mogli reći da ti numerologija omogućuje razumijevanje dubljeg osjećaja sebe na temelju vibracija iz prošlosti, a dok i astrologija to također čini, ona također istražuje kako planeti utječu na naš život na Zemlji u sadašnjosti.

Horoskopski znak koji se najbolje ljubi Možda vas zanima Imamo pobjednika! Jedan horoskopski znak se daleko najbolje ljubi, kažu astrolozi Miss7 Horoskop

Koji je tvoj numerološki broj, odnosno broj životnog puta

Želiš naučiti još više? Sjajno mjesto za početak je identificiranje broja tvog životnog puta, koji se izvodi isključivo iz datuma rođenja osobe. Broj životnog puta opisuje određenu lekciju koju ovdje moramo naučiti; također ukazuje na dio smjera naše karijere.

Recimo, na primjer, da je tvoj životni broj dva – imaš sposobnost čitati ljude, ali se možda mučiš reći ne te postaviti granice. Ako smo toga svjesni, na kraju možemo 'ubaciti' ovu kvalitetu u svoj život i manifestirati njezin potencijal na bilo kojem putu koji odaberemo.

Kako izračunati broj životnog puta

Numerologija se bavi svođenjem na jednoznamenkaste brojeve ili korijenske brojeve, tako da moraš 'smanjivati' dok ne dođeš do jednoznamenkastog broja.

1. Zbroji znamenke mjeseca i dana svog rođendana. Na primjer, ako je tvoj rođendan 26. veljače 1993., to bi bilo 2+6 = 8, plus broj 2 daje 10. kako bi došla do jednoznamenkastog broja, ponovno ih zbroji – dakle 1 + 0 = 1.

2. Zatim zbroji sve brojeve svoje godine rođenja. Na primjer, 1+9+9+3 = 22.

3. Sada zbroji oba ova broja. Dakle, u ovom primjeru to će biti 22+1 = 23.

4. Na kraju zbroji dvije znamenke kako bi dobila jednoznamenkasti broj. U ovom primjeru, 2+3 = 5, tako da je životni put ove osobe pet.

 | Autor: Unsplash/Elena Mozhvilo Unsplash/Elena Mozhvilo

Koji je tvoj sudbinski broj (i kako ga izračunati)

Broj 'sudbine' dobiva se iz našeg imena i prezimena. Sva su slova pripisana broju i zatim se zbrajaju. Prema numerologiji, ovaj broj opisuje urođene talente s kojima si rođena.

Kako izračunati svoj sudbinski broj

Prije nego što počnemo, imaj na umu da je svako slovo povezano s brojem. Evo raščlambe: AIJQY (1), BRK (2),  CĆČGLSŠ (3), DĐLJMT (4), EHNX (5), NJUVW (6), OZŽ (7), FP (8).     

1. Upotrijebi svoje puno ime pri rođenju, dakle ime i prezime, te za oba zapiši redoslijed brojeva. Na primjer, ako je to Mira Mirić, onda je to (Mira) 4+1+2+1=8, (Mirić) 4+1+2+1+3= 11.

2. Sada zbroji ove brojeve, tako da je 8+11 = 19.

4. Na kraju zbroji dvije znamenke kako bi dobila novi broj, 1+9 =10, tj. 1+0 = 1. Tvoj sudbinski broj je 1. 

Što su glavni brojevi?

U numerologiji postoji nekoliko dvoznamenkastih brojeva koji su poznati kao glavni brojevi. To su brojevi koji dodaju veliki potencijal životnom putu osobe - ali ih također mogu testirati. U biti, to su dvoznamenkaste brojke koje se ponavljaju, npr. 11, 22, 33 i tako dalje. Na njih se gleda kao na glavne verzije njihovog osnovnog korijenskog broja.

Dakle, jedini put kada ne treba smanjiti svoj broj na jednoznamenkastu brojku jest kad imaš glavni broj – što sugerira da imaš snažnu vibracijsku energiju koja ti može donijeti uspjeh i velika postignuća. Ali to može i dovesti do stresa ili posljedica zbog većeg rizika.

Na primjer, oni sa snažnom energijom 11 u svojoj karti mogu imati inspirativnu kvalitetu ili nekonvencionalnu kreativnost koja je pogodna za jedinstveni oblik uspjeha. Ipak, oni također mogu doživjeti više živčane energije s više uspona i padova od prosječne osobe. Važno je težiti korištenju ovih brojeva s većom sviješću na pravi način. Čini se da osobi donose veći intenzitet ili dubinu, ali obično pružaju i neke jedinstvene izazove.

Što znači svaki broj u numerologiji 

Ovo je značenje iza svakog broja:

1) Neovisna, samouspješna, pionir – možda ćeš najbolje raditi ako imaš vlastiti posao, jer voliš sve raditi na svoj jedinstven način. Prirodni si vođa.

2) Diplomat, moderator, koordinator – možda bi više voljela raditi iza scene podržavajući druge. Možda si fokusirana na suptilan rad kako bi ispravila svaki detalj. Ako si svjesna polariteta, možeš reagirati emotivno i želiš djelovati kao mirotvorac. Međutim, ako nemaš mira unutar sebe, možeš se osjećati kao da si usred zone sukoba.

3) Kreativna, komunikator, pretvaraš sirove osjećaje u sjajne ideje – moraš biti tamo gdje ima smijeha i radosti, opuštati se i zabavljati se bez obzira na sve. Možda imaš tendenciju rasipanja energije jer si često rastresena i ometaš samu sebe. 

4) Sustavna, uredna, prizemna– voliš se usredotočiti na ono što je održivo i praktično, čineći ideje stvarnima. Možeš biti vrlo kreativna kada postoji struktura, tako da možeš voljeti glazbu, ali i gradnju.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram/@paris_street_style

5) Veliki istraživač, potrebna ti je sloboda, avantura i osjećaj da živiš život punim plućima – koristiš svojih pet osjetila da pronađeš svoju istinu i da živiš svoju istinu. Možeš biti nemirna i postoji potencijal ovisnosti. Može ti pomoći ako ostaneš fokusirana na vrlo pozitivan cilj.

6) Tražiš ispunjenje kroz sklad i savršenstvo – možeš biti jako idealistična i možda si fokusirana na to da svoj dom učiniš lijepim i skladnim. Svoje odgovornosti možeš shvatiti vrlo ozbiljno i postoji opasnost da budeš isprazna ako si ne dopustiš vidjeti ljepotu bez savršenstva.

7) Možda će ti trebati prostor i vrijeme da samu sebe upoznaš na najdubljoj razini i da ostaneš vjerna sebi na najdubljoj razini - možda si prilično nesvjesna onoga što bi bilo tko drugi mogao misliti, ali imaš veliki integritet i dubinu. Imaš i potencijal učiniti duhovno stvarnim, kao iscjeliteljica ili izumiteljica.

8) Voditeljica, učinkovita, organizirana – ti pokrećeš stvari i uvijek sama možeš biti u pokretu. S 'nema vremena za osjećaje' možeš biti jako direktna u svojoj komunikaciji. Možda želiš sve srušiti i promijeniti, a kad si mlada možeš biti poput slona u prodavaonici porculana. Potencijalno ćeš naučiti da možeš promijeniti obrasce koji bi inače trajali zauvijek, a da nikome ne naškodiš.

9) U konačnici si veliki humanitarac - u početku bi mogla biti perfekcionist koji zna sve i ne dopuštaš si išta reći. Moraš naučiti biti ponizna, prepustiti se i vjerovati s ljubavlju, jer bi mogla biti prekrasna učiteljica, ponavljajući i učeći iz svega što se prije dogodilo.
Možda vas zanima Osobe rođene u ovim horoskopskim znakovima rođeni su šarmeri, s njima je užitak biti u društvu Miss7 Horoskop
Photo: Unsplash / Hannah Busing

Komentari 0