Life&style

Koje životinje ne smiješ maziti za vrijeme onih dana u mjesecu?

Životinje mogu nanjušiti one dane u mjesecu. No, dok većini to nimalo ne smeta, drugi mogu vrlo agresivno reagirati na miris menstruacije. Dovoljan razlog da ih tih dana u mjesecu izbjegnete!

Većina kućnih ljubimaca kao ima šesto čulo vezano uz svoje vlasnike. Čim se ne osjećamo dobro ili smo tužni, oni su tu da nas  razvesele. I to im uspijeva. Nekoliko podužih seansi maženja i češkanja savršen su recept za instantno poboljšanje raspoloženja.

Psi i mačke doslovno mogu namirisati promjenu. Mnogi kućni ljubimci, međutim, ne samo da prepoznaju kako se osjećamo i to jesmo li sretni ili tužni, već primijete i kada imamo one dane u mjesecu.. Psi i mačke, na primjer: Oni doslovno mogu namirisati da je u ovoj fazi mjeseca nešto drugačije od nas, no to ne smatraju alarmantnim. Situacija nije ista sa svim životinjama. Štoviše, neke od njih mogu imati agresivne reakcije na taj miris. Najbolji primjer su iguane.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Njima se nikako ne bi smjeli približavati za vrijeme menstruacije osobito mužjacima čija reakcija na promjenu razine feromona može biti nepredvidiva i opasna. To je potvrdila i dr. Beth Breitwieser, veterinarka u bolnici za egzotične životinje. U intervjuu za Broadley izvijestila je kako je zabilježeno već nekoliko ovakvih napada na žene.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ali zašto tako mala količina krvi može razljutiti iguanu u tolikoj mjeri? Veterinar William Rodgers misli kako je to iz razloga što miris ženske menstruacije podsjeća na miris koji ženska iguana ima za vrijeme parenja. Nitko sa sigurnošću ne može odgonetnuti u čemu je stvar no savjetujemo da jednostavno izbjegavate iguane za vrijeme menstruacije. Kao da ti dani u mjesecu nisu dovoljno teški sami po sebi.

via GIPHY

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0