Life&style

Koje savjete slušati, a koje ne... Pet mitova o njezi kože

Postoji bezbroj savjeta i prijedloga o tome na koji način bi trebalo njegovati svoju kožu, kako bi ona ostala glatka i nježna.

Kako ne biste bili u zabludi kada je njega kože u pitanju, otkrivamo vam pet najčešćih mitova.

Gušće kreme su hidratantnije

Potpuno pogrešno. Pregusta krema može djelovati kao cement i "zazidati" mrtve stanice kože i nečistoću unutar pora. Samim tim se mogu stvoriti miteseri, a koža izgledati umorno, beživotno i isušeno.

Anti-age kreme mogu izbrisati bore

Ne postoji krema koja može pomladiti vaše lice i izbrisati bore. Proizvodi za njegu kože ih mogu ublažiti i učiniti manje vidljivima, ali problem će i dalje biti prisutan. Hidratantne i anti-age kreme hrane kožu, zbog čega ona privremeno izgleda bolje, ali to ne znači da može obriše bore.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Zimsko sunce ne šteti koži

Iako UVB zraci tijekom zimskih mjeseci nisu jaki kao ljeti, UVA zrake imaju podjednako djelovanje. Razlika između UVA i UVB zraka je što su UVB zraci "odgovorni" za opekline, dok UVA zrake uzrokuju starenje, oštećenje stanica kože, te mogu dovesti do karcinoma.

Čokolada uzrokuje pojavu akni

Čokolada možda ne spada u najzdravije namirnice, ali do sada nije znanstveno dokazano da izaziva akne. Naime, čokolada s visokim postotkom kakaa je izuzetno korisna, ako se konzumira umjereno. Ne morate koristiti tonik za lice, ako ga čistite mlijekom. Nečistoće s lica uklanjaju mlijekom za čišćenje, ali je i tonik vrlo važan dio njege lica. On vam pomaže da izjednačite boju tena, smanjuje pore, te uklanja ostatke mlijeka za čišćenje i hidratizira kožu.

Photo: Getty Images

Komentari 0