Life&style

Koja zanimanja najviše pale žene, a koja frajere?

Površno, seksistički, plitko: Tinder, megapoznata aplikacija za upoznavanje, bori se s predrasudama. Nedavno je ekipa Tindera objavila listu s omiljenim zanimanjima – i pokazali su da korisnici ne paze samo na izgled, već na puno više stvari

Prije studenog je tajni korisnik Tindera mogao povući ekran samo na desno (sviđa mi se) ili na lijevo (ne sviđa mi se) te s nekoliko klikova na profilne fotke steći prvi dojam o željenoj osobi. U rujnu je postavljen „superlike -button“, koji bi trebao produžiti konverzaciju za 70 posto. a od studenog je moguće dodati radno mjesto i obrazovanje. Tinder smatra kako će se time povećati šansa za pronalazak prave osobe. 

Tvrtka Tinder, sa sjedištem u Los Angelesu, nedavno je objavila popis najprivlačnijih poslova. U vremenskom razdoblju od studenog 2015. do siječnja 2016., istraživalo se u Americi koji poslovi imaju najveći potencijal za pronalaženje idealnog partnera. 

 | Autor: tinder tinder

Zanimanja poput učiteljice, poduzetnice ili osobne trenerice omiljeni su kod opa spola. Poslovi vezani uz zdravlje te komunikacijske i kreativne branše omiljeni su kod muškaraca. Na prvom mjestu kod dama je fizioterapeutkinja, a poduzetnica je opet na trećem mjestu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Zanimljivo: žene se jako pale na „klasična“ muška zanimanja. Tako se na prva tri mjesta nalaze: pilot, vatrogasac i doktor. Model je tek na 10 mjestu kod žena, a kod muškaraca su manekenke na osmom mjestu. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0