Life&style

Koja krema odgovara vašoj koži?

Bez bozira na to kakav tip kože imate, trebali biste imati odgovarajući hidratantnu kremu za kožu tijela i lica

Predstavljamo nekoliko smjernica kako odabrati onu pravu: 

Hidratantna krema za masnu kožu

 Ako ste mislili da masnoj koži ne treba hidratantna njega, griješite! Masna koža ne znači i da je dovoljno hidratizirana i zdrava, bez obzira na masnoće. Nedostatak vlage može dovesti do gubitka elastičnosti. Povedite računa da ne odaberete previše tešku kremu, jer ovom tipu kože najbolje odgovara ona na bazi vode i ekstrakta jojobe ili eteričnih ulja.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Hidratantna krema za osjetljivu kožu

Ukoliko spadate u ovaj tip, morate pažljivo birati sastojke svoje hidratantne kreme, kako ne biste izazvali alergijsku rekaciju, crvenilo ili svrbež. Za osjetljivu kožu najbolji izbor su hidratantne kreme od prirodnih sastojaka poput aloe, vitamina E i biljnih antioksidanata.

Hidratantna krema za suhu kožu

 Suhom tipu kože, hidratantna njega je najpotrebnija. Budući da joj nedostaje lipida, nabavite kremu koja sadrži omega-3 masne kiseline, aminokiseline i ulja. Hidratantna krema za mješovitu kožu. Pronalaženje idelane kreme za masnu kožu najteži je zadatak, a ponekad čak i gotovo nemoguć. Neki stručnjaci savjetuju kombinirati dvije kreme: za masnu kožu nanosite na T-zonu, a na obraze nanesite onu za normalan tip kože.

Photo: Getty Images

Komentari 0