Life&style

Koja god boja, samo da je crvena... Ferrari crvena!

Kraljica među bojama svoju titulu može zahvaliti i tome što je, pokazuju istraživanja, muškarcima omiljena...

Je li to zbog crvenih usana ili ipak zbog legendarne Ferrari crvene?

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Svakih nekoliko godina pojavi se istraživanje koje se vrti oko iste teme: kako zavesti muškarca. Osim već prokušanih psiholoških savjeta (imitirajte njegov govor tijela, slušajte ga pozorno, igrajte se kosom, naginjite se prema njemu kad govori), uvijek se pojavi i taj jedan koji znanstvenici nikako da objasne - želite li privući pažnju frajera, odjenite nešto crveno. Upravo ova boja muškarcima je daleko najprivlačnija, toliko da žene koje biste inače ocijenili kao ispodprosječne naglo skaču na ljestvici kad ih se zavije u crveno.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija U čemu je tajna najsenzualnije među bojama? Počnete li kopati po stvarima koje muškarci vole i nije vas strah klišeja, automobili će biti visoko na toj ljestvici. A postoji li automobil koji je legendarniji od Ferrarija? I postoji li boja koje Ferrari može biti osim crvene? Talijanski brend u svojoj ponudi ima niz nijansi i kombinacija, ali crvena je crvena.

 | Autor: arhiva arhiva To je boja koja se od najranijih dana motorističkih utrka vezuje uz vozila iz Italije. Toliko je legendarna da ima i svoju poslovicu - u okružju Modene često možete čuti lokalce kako kažu “I par lira više, samo da je crveni!”. Godinama je upravo crvena bila skoro jedina boja koja je dolazila u obzir kad je u pitanju bila kupnja Ferrarija, a čak i James May, jedan od trojice bivših voditelja kultnog “Top Geara”, rekao je kako se slaže. “Ako već kupujete automobil koji je toliko uočljiv i elitan, onda nema smisla da birate bilo koju drugu nijansu”, izjavio je.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija May očito nije jedini koji tako razmišlja - oko 45 posto Ferrarija proizvedenih u prošlih nekoliko godina i dalje je crveno. No na vrhu poželjnih automobila nalazi se kultni Ferrari 250 GTO Berlinetta, model koji je nedavno prodan za 49 i pol milijuna dolara. Proizveden u tek 36 primjeraka, čak 55 godina nakon predstavljanja drži titulu najpoželjnijeg i najskupljega klasičnog automobila - posjeduju ga Ralph Lauren, Nick Mason - bubnjar Pink Floyda, kanadski modni milijarder Lawrence Stroll, jedan američki investicijski bankar, hongkonški kralj nekretnina i kineski vlasnik tvornice pelena, među ostalima. I dok su svi oni spremni dati “koju liru više za crvenu”, najveći kuler među svima Steve McQueen vozio je smeđi 250 GTO. Ako vam je ovaj ljepotan zagolicao maštu, ne brinite se - u prekrasnoj Ferrari crvenoj postoji niz senzacionalnih ruževa za usne, a ako je vjerovati istraživanjima, oni vam možda pomognu i u pronalasku nečeg mnogo važnijeg od automobila.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0