Life&style

Karizma za povesti cijelu naciju - Pipsi na krovu MSU-a

Na Ljetu u MSU-u u subotu 2. srpnja, na najatraktivnijem koncertnom krovu u gradu, okupila mu se skoro jedna i pol tisuća ljudi. Zasigurno jedan od najboljih ove godine u Zagrebu .. Dementor, Plači, Ljeto '85.

Dubravko Ivaniš zaslužio je to kao malo tko drugi. Na njegovom 50. rođendanu, na Ljetu u MSU-u u subotu 2. srpnja, na najatraktivnijem koncertnom krovu u gradu, okupila mu se skoro jedna i pol tisuća ljudi. I bio je to vraški dobar koncert. Zasigurno jedan od najboljih ove godine u Zagrebu. Dementor, Plači, Trener morskih pasa, Ljeto '85., Dođi vilo, Bolje, Bog, Dan-mrak, haustorovski nepogrešivo izveden Neobičan dan...

Ivanišovi Pips, Chips i Videoclips pokazali su se kao briljantno pogođen spoj odličnih glazbeničkih karaktera, apsolutno doraslih opusu iz četvrt stoljeća povijesti Pipsa. Od najlaganijih balada do autodestruktivnog rokijanja, bend je u svakom trenutku bio ritmički usklađen u stotinku sekunde i zvučao je, uopće, onako kako je mnogima nedostižno postići čak i u studiju.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Ivaniš je, pak, pokazao da je čovjek s više karizme nego što su svi hrvatski državnici skupa to imali tijekom posljednjeg desetljeća. Bio je u svakom trenutku apsolutno u koncertu; u svakoj pjesmi, bilo ga je posvuda po stageu, da bi u jednom trenutku učinio ono što danas u Hrvatskoj može malo tko; da publici prepusti pjevanje cijelih pjesama, a da kontrolu ne izgubi ni za promil. Skoro tisuću i pol ljudi bilo je njegov instrument, kojim je on dirigirao stisnutih pesnica mlateći po zraku, gestikulirajući i mašući kao da mu o tome ovisi goli život. - To je naša publika, to je publika koju smo na neki način odgojili. Tu ima puno mladih koji su došli sa svojim roditeljima. Pa ako Pipse čak i njihovi roditelji prate još od samih početaka prije 25 godina, naravno da će to onda biti potpuno naša publika – komentirao nam je nakon koncerta Ivaniš.

Onaj tko je bio, pričat će. Onaj tko nije, ima za čime žaliti u svom životu. No, priliku za popravni imat će već sljedeće subote 9. srpnja, kad se na MSU-ov krov penju "riječke p..." - Let3. Ljeto u MSU-u potom dovodi TBF sa svojim savršenim mediteranskim dijagnosticiranjem društva u stihu i beatu. I Psihomodo Pop za kraj već duboko u ljetu 23. srpnja. Za koncerte su ulaznice u pretprodaji 85 kuna, a na dan koncerta 95 kuna. Nabavite ih na blagajni MSU-­a te na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima ili na bilo kojoj od 105 benzinskih crpki Petrola.

Svaki koncertni dan i ove je godine na Ljetu u MSU-u cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Let3 9. srpnja otvarati i vrata art-kina Metropolis za Matanićev "Zvizdan", za TBF 16. srpnja vrijedit će i za francuski film "Lijepi dani", a uz Psihomodo Pop 23. srpnja na rasporedu će biti i francuski film "Vikendi". Povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu "Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa", na prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika.

Festival Ljeto u MSU ove godine podržavaju Turistička zajednica grada Zagreba, Petrol, Karlovačko pivo i Jadransko osiguranje. Dođite ljetovati u MSU brzim, povoljnim, zelenim prijevozom Eko taxija pozivom na broj 1414. Eko taxi časti sve goste Ljeta u MSU s 10% popusta na sve prijevoze od i do MSU-a uz predočenje karte, a pri narudžbi taksija naglasite dipečeru da ljetujete u MSU.

Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU-­u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja. Otkrivamo ih uskoro, jer je Ljeto iza ugla!

 | Autor: Tomislav Jagar Tomislav Jagar

Photo: Tomislav Miletić/Pixsell

Komentari 0