Life&style

Kao u bajci: možeš li vjerovati da ovaj čarobni tunel od cvijeća doista postoji?

  • Ovaj cvjetni tunel izgleda kao impresionistička slika Claudea Moneta, no riječ je o fotografiji stvarnog mjesta
  • Dio je prekrasnih vrtova u Japanu, a obavijen je cvijetom glicinije
  • Glicinija cvate u proljetno doba, a posjetitelji šetnju ovim mjestom obožavaju jer ih smiruje. Kako i ne bi, kad je već jedna fotografija dovoljna da se zaljubimo!

Možeš li vjerovati da ovo magično mjesto zaista postoji? Obavijen prekrasnim ljubičastim cvijećem, glicinijama, ovaj čaroban tunel svake godine u proljetno doba postaje internetska senzacija i zvijezda Instagrama.

Tunel je dio Kawachi Fuji vrtova u Kitakyushu u Japanu i neobičan je spoj prirode i arhitekture. Naime, u vrtu se nalazi 150 stabala glicinije, ali i 20 drugih vrsta biljaka, koje se savijaju u zanimljivu formaciju i stvaraju ovaj magični tunel. Upravo je on najsjajnija kruna cijeloga parka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Japan AU & NZ (@visitjapanau) on

Ako nisi stručnjakinja za nazive biljaka, možda ćeš gliciniju prepoznati po nazivu ulice iz omiljene serije Kućanice. Naime, njezin latinski i engleski naziv glasi wisteria pa je tako slavna ulica po njoj dobila ime: Wisteria Lane.

 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Glicinija je biljka iz porodice mahunarki koja je raširena po Kini, Koreji i Japanu, a nekoliko vrsta postalo je uobičajeno i za istok SAD-a, a poznata je i po svom opojnom mirisu. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Cvijet glicinije doista poziva na romantiku i nježnost, a veliku ulogu ima i duhovnom svijetu. On je, naime, simbol budizma i označava molitvu pa ne čudi što mnogi posjetitelji šetnju ovim tunelom smatraju smirujućim iskustvom. No, vratimo se Japanu i sanjivom tunelu u kojem već zamišljamo sve moguće romantične scenarije.

Možda vas zanima On je simbol prve ljubavi i cvate samo tri tjedna godišnje: 10 stvari koje ne znaš o jorgovanu Rubrika Life&style Life&style

Glicinija počinje cvasti krajem travnja i početkom svibnja pa je to idealno vrijeme za posjet predivnom Japanu. Osim toga, svake se godine održava i veliki "Festival glicinije" i to od 27. do 29. travnja pa ako si se u ove boje zaljubila, festival je još jedan razlog za putovanje na drugi kraj svijeta mnogim turistima.

 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Mi smo se u ovo sanjivo mjesto zaljubile i jedva ga čekamo posjetiti, a dotad namjeravamo uživati u ovim čarobnim fotografijama.

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0