Life&style

Kampanja "Oblikuj svoje tijelo": tri žene ispričale su kako su odlučile promijeniti izgled - i uspjele u tome

  • Kroz kampanju "Oblikuj svoje tijelo" Poliklinika Bagatin predstavila je tri žene koje su se odlučile na promjene u životu
  • Prošle su kroz razne programe poliklinike kako bi se bolje osjećale u svojoj koži
  • Bez obzira je li bila riječ o laseru ili tehnici CoolSculpting, ove žene dokaz su da nikad nije prekasno posvetiti se vlastitim željama i promijeniti kvalitetu života

Stvarna i moderna žena sama oblikuje svoje tijelo – za sebe i zbog sebe, a glavna je to poruka nove kampanje Poliklinike Bagatin, čije su tri klijentice stale pred kamere i progovorile o procesu oblikovanja tijela. Svako tijelo individualno je i posebno, ima drugačije želje i potrebe te zahtjeva personaliziran pristup, a sve s ciljem boljeg osjećaja u vlastitoj koži.

Pod nazivom  “Oblikuj svoje tijelo”, kampanja ove  poliklinike za estetsku kirurgiju, stomatologiju i dermatologiju predstavila se s tri žene, 64-godišnjom Željkom, 36-godišnjom Nadom i 29-godišnjom Bernardom. Centar za oblikovanje tijela Poliklinike Bagatin iznosi priču klijentica kojima se nakon transformacije tijela kvaliteta života promijenila nabolje.

Svaka od žena prošla je kroz neke od programa poliklinike – od nutricionističkog savjetovanja i izrade plana prehrane, skeniranja obujma i sastava tijela, konzultacija s medicinskim kozmetolozima te izrade plana terapije za oblikovanje tijela.

 | Autor: Poliklinika Bagatin Poliklinika Bagatin

Bernarda: "U najgoroj fazi imala sam 90 kilograma"

„U najgoroj fazi života imala sam 90 kilograma. Jednog jutra sam se probudila i rekla da je dosta. Nisam više mogla tako živjeti. Bila sam nesretna svaki put kada sam se pogledala u ogledalo. Odlučila sam napraviti promjenu i oblikovati svoje tijelo isključivo zbog sebe“, priča Bernarda koja je još uvijek u procesu oblikovanja tijela. U međuvremenu je izgubila više od 25 kilograma, a za sebe kaže kako je druga osoba – više se kreće među ljudima, uživa u shoppingu, a usvojila je i nove kulinarske vještine jer ne troši novac na brzu prehranu.

Nada: "Sad sam puno sretnija u svom tijelu"

Priču stvarne žene, majke, prodekanice na fakultetu i osobe koja je imala vremena za sve, samo ne za sebe, podijelila je i 36-godišnja Nada koja se nakon poroda mučila s viškom kilograma te nikako nije mogla pronaći način kako smršavjeti. „U Poliklinici Bagatin sam prvo napravila analizu sastava tijela te pričala s nutricionistom o mojim prehrambenim navikama. Za prvotni rezultat koji sam htjela postići bilo je izuzetno bitno promijeniti stil života te uvesti novu prehranu u svakodnevicu“, govori.

Iako je do sad izgubila 13 kilograma i sama kaže kako je još uvijek na početku svojeg putovanja. „Puno sam sretnija u vlastitom tijelu. Bitno je krenuti od nekud i ponekad sebe staviti na prvo mjesto kako bi se podsjetili na to da svakodnevno trebamo težiti da postanemo bolja verzija sebe“, nastavlja Nada koja je prošla Emerald hladi laser za oblikovanje tijela.

Željka: "Prijateljice me pitaju kako imam tako zategnute noge"

Osjećati se bolje u vlastitoj koži znači istovremeno i uživati u tretmanima koje naše tijelo obožava. Već godinama 64-godišnja Željka ne može bez tretmana za oblikovanje tijela pomoću kojih reducira celulit, uklanja masne naslage i zateže kožu. „Često me prijateljice pitaju kako imam tako zategnute noge", kaže.

"Već sam duže vrijeme stalna klijentica poliklinike, jer osim što uživam i opuštam se uz odlične tretmane za tijelo, oblikujem ga baš onako kako želim. Nekad odem na trbuh, nekad na noge, a sve ovisi o tome kako se osjećam“, objašnjava Željka. Dodaje i kako se nakon svakog tretmana osjeća kao nova osoba. Priznaje kako su njezini favoriti "čarobni Med Contour koji uspješno reducira celulit i Venus Legacy radiofrekvencija koja čini kožu čvrstom i blistavom glatkom".

Centar za oblikovanje tijela Poliklinike Bagatin pruža velik izbor modernih tretmana koji mogu smanjiti obujam kritičnih područja, ukloniti celulit i zategnuti kožu uz razne neinvazivne tretmane tijela. Uz savjete medicinskog osoblja te moderne uređaje i tehnologiju klijenti mogu birati između kripolize, ultrazvuka, vakuuma, multipolarne radiofrekvencije, terapije udarnih valova, elektromagneta i hladne laserske zrake. Glavni aduti su pritom CoolSculpting i Emerald hladni laser za oblikovanje tijela kojima se klijenti, kako kažu, često vraćaju.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

CoolSculpting kriolipoliza vodeći je tretman u svijetu za neinvazivnu redukciju masnog tkiva. Sama kriolipoliza dokazano je najučinkovitija metoda za ciljano uklanjanje masnih naslaga tijekom koje će tijelo prirodnim putem eliminirati uništene masne stanice bez ožiljaka, operacije i oporavka. Naime, mnoga klinička istraživanja pokazala su da masne stanice ne vole hladnoću te se na određenoj temperaturi jednostavno zamrzavaju. Ovaj tretman bezbolna je alternativa liposukciji te rezultira s 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području.

Kriolipoliza je odobrena od strane FDA - Američke agencije za lijekove, za tretiranje devet područja: trbuha, bokova, gornjeg djela leđa, prsa, unutarnjeg djela bedara, vanjskog djela bedara, koljena, masnog tkiva ispod stražnjice te podbratka.

Emerald je pak najnoviji hladni laser u svojoj kategoriji, koji na bezbolan, brz i siguran način uklanja masne naslage i zateže kožu. Glavni tretman traje oko 30 minuta, a nakon njega slijedi limfna drenaža kojom se postiže ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje. Putem limfne drenaže potaknut će se tijelo da se brže pročisti i tako osigurati najbolji rezultati. Cilj tretmana nije samo gubitak centimetra, već poticanje zdravijeg životnog stila i boljeg osjećaja u vlastitom tijelu. 

Photo: Poliklinika Bagatin

Komentari 0