Life&style

Kako uštedjeti, a ničega se ne odreći u 2019. godini?

Ove godine konačno si odlučila malo uštedjeti? Mi znamo kako: biraj cipele koje možeš nositi u više prilika i više načina, putuj pametno, kupuj multifunkcionalne proizvode, potraži kvalitetan mobitel po povoljnoj cijeni te vježbaj putem besplatnih aplikacija.

Početkom godine baš svi svečano obećamo da ubuduće nećemo previše trošiti, da ćemo odmjeriti svaku kunu i dobro promisliti prije kupnje. Ipak, prečesto upadamo u kušnje kojima nije lako odoljeti. Pogotovo kada smo već na pragu veljače i cijeli mjesec smo na financijskoj dijeti. Upravo zato odlučili smo se mudro nositi s krizom i saznali kako uštedjeti bez da se ičega moramo odreći. Evo naših trikova:

1. BIRAJ CIPELE KOJE MOŽEŠ NOSITI U VIŠE PRILIKA I NA VIŠE NAČINA

Sve cure vole shopping, ali pogotovo onaj kojim možemo uštedjeti koju kunu. Kada kupuješ čizme za zimu, biraj modele koje ćeš nositi više puta, u više prilika i na što više načina. Prilikom odabira modela za sebe, probaj ih zamisliti u nekoliko različitih kombinacija s već postojećim komadima u svojoj garderobi. Također, ako ikada vidiš neki dizajnerski model cipela koje ti se sviđaju, obavezno pričekaj na sezonu sniženja ili pak probaj njihovu pronaći "kopiju" u nekoj od omiljenih high-street trgovina. Primjerice, Zara je poznata po čestim imitacijama dizajnerskih komada, ali "omakne" se i H&M-u i Mangu. Što je najveći hit u svijetu visoke mode ove godine? Definitivno visoke kožne čizme koje izgledaju kao da se mogu zgužvati. Victoria Beckham, Jimmy Choo, Giuseppe Zanotti i Gianvito Rossi samo su neki od dizajnera u čijim se kolekcijama nalaze ovakvi modeli; međutim - pronašle smo savršene zamjene za njih, koje ako smijemo reći izgledaju gotovo identično, a definitivno te neće puno koštati! Ove čizme možeš nositi na hlače, suknje i haljine; u večernjim, ali i dnevnim prilikama; za posao i za party! Svestrane do kraja.  | Autor: miss7 miss7

S lijeva na desno: Zara (899,90 kn), Stradivarius (299,90 na sniženju), H&M (445,50 kn)

2. PUTUJ PAMETNO

Jesi li sigurna da ti za kupanje na tajlandskim plažama treba pravo bogatstvo? Za lov na superpovoljna putovanja morat ćeš prihvatiti nekoliko naših savjeta, bookmarkirati nekoliko web stranica i spremna si za planiranje. Prvo pravilo kaže da moraš biti fleksibilna u datumima i lokacijama. Neće ići taktika: ''Želim za Uskrs na Uskršnje otoke!'' Pravilo broj dva kaže da izbjegavaš 'peekove'. Srpanj, kolovoz i druga polovica prosinca su uvijek vrlo limitirani dobrim ponudama. Budi brza jer većina ultra povoljnih aviokarata ili aranžmana su kratkog vijeka. Ovdje ne govorimo o danima, već o satima. Kad vidiš priliku, odmah ju ugrabi. Kopiraj ove stranice: Hacktheflight (agregator stranica koje za vas traže izuzetno povoljna putovanja), Secretflying, Skyscanner, Momondo (pretraži ga na raznim domenama - cijene se razlikuju). Kombiniraj ove stranice i složi si putovanje iz snova za vrlo malo novca.  | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

3. POTRAŽI KVALITETAN MOBITEL PO POVOLJNOJ CIJENI

Jedna od značajnijih stvari na kojoj možeš uštedjeti, a da se pritom ne odričeš visoke razine kvalitete je mobilni uređaj. Što vam je zapravo bitno imati na telefonu u 2019. godini? OK, mora izgledati cool. I treba nam super kamera za sjajne fotke. Dovoljno velik ekran visoke rezolucije? Apsolutno. Toliko dugo buljimo u taj ekran svaki dan da on mora biti doista izvrstan. I dovoljno čvrst da se ne razbije ako padne s 3 cm visine. Da ima napredne mogućnosti i tehnologije, stabilan operativni sustav bez bugova i virusa? Ok, ok. Cijena? Mora biti prihvatljiva. Prosurfali smo aktualnom ponudom najnovijih telefona i zastali smo na Nokiji 7.1. Ovaj uređaj nam je potvrdno odgovorio na sva gore postavljena pitanja. Ovo je prvi Nokia smartphone s PureDisplay tehnologijom i HDR iskustvom. Sadržaj koji vrtite će izgledati doista prekrasno na ovom 5.84-inčnom displayu. Sjajne fotke garantira dvostruka 12MP glavna kamera sa Zeiss optikom, a tu je i pomoćna 5MP kamera. Uređaj je izuzetno elegantan i vizualno dopadljiv, a iznutra ima Googleov potpis, obzirom da je riječ o telefonu iz Android One obitelji. A to znači hrpu mogućnosti, inovacija, podrške i sigurnosti koje garantira Google. Kad se podvuče crta, Nokia 7.1 će ti sigurno donijeti užitak koji nude razni flagship modeli, a za osjetno manje novca.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Nokiju 7.1 u pretprodaji u webshopu Hrvatskog Telekoma možeš nabaviti za već od 10 kuna mjesečno

4. UPOZNAJ MULTIFUNKCIONALNE PROIZVODE

Tvoja polica sa šminkom prepuna je proizvoda kojima prolazi rok trajanja jer ih nisi uspjela potrošiti, a ti samo gomilaš nove? Imaš 3 nude palete, 22 rumenila i 65 ruževa? Ako si odlučila štedjeti bez da se mnogo odričeš, moraš prestati biti make up hrčak i postati make up mudrica. Krajnje je vrijeme da upoznaš multifunkcionalne proizvode. Ponuda je ogromna i danas su palete koje sadrže bronzer, highlighter i rumenilo na istom mjestu dostupne na svakom koraku. Moramo li reći da taj savršeni trio možeš koristiti i na očima? Usputno rečeno, to je savršen put za monokromatski look! Nadalje, znaš li za multifunkcionalne beauty serume koje možeš dodavati u različite kreme i koristiti kao primer? Treća stvar su definitivno multifunkcionalni beauty kistovi. Naravno da ne trebaš 20 različitih kistova. Kist na kojem piše da je namijenjen rumenilu slobodno iskoristi i za konture i za puder u kamenu, a kist namijenjen blendanju sjenila slobodno iskoristi i za highlightanje cijelog lica. Dobro pročisti svoj beauty ormarić, uzmi višestruko funkcionalne proizvode i uživaj u tome da štediš i novac i prostor!  | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Revolution paleta za konturiranje, nijansa Ultra Fair (49,99 kn), Real Techniques Blush Brush (oko 100 kn), Afrodita Hydra Patch H2O Hydraboost Serum (oko 90 kn)

5. VJEŽBAJ PUTEM BESPLATNIH APLIKACIJA

U novoj godini baš svi želimo biti fit, vitki i živjeti zdravo. I u to smo spremni uložiti sve što imamo! I ti si se našla u situaciji u kojoj si za teretanu izdvojila 300 kuna pa otišla tri puta? Osim toga, kupila si sve knjige o paleo i keto prehrani koje si (neuspješno) upotrijebila jednom? Novčanik je prazan, a rezultati izostaju i sve što imaš je frustracija. Ove godine budi pametnija i kreni malim koracima. Kreni u zdrav život tako da skineš jednu od besplatnih aplikacija za vježbanje koja ti sama slaže program. Freeletics, Sworkit, Daily Ab Workout i J&J Official 7 Minute Workout samo su neke od opcija koje su besplatne, ali personalizirane pristupe uvijek možeš nadoplatiti. Osim toga, dostupne su aplikacije i stranice sa zdravim receptima pa je ulaganje u knjige posve bespotrebno, barem na početku, dok ne saznaš što točno želiš i trebaš. Malim koracima, vidjet ćeš, možeš daleko stići. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR

 Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Instagram @haileybieber