Life&style
1/11

Kako urediti kuhinju s blagovaonicom?

Naši stručnjaci iz dizajnerskog tima Domenico Leonardi pomogli su Vedrani da pronađe idealno rješenje za uređenje kuhinje s blagovaonicom i dnevnog boravka.

Pitanje čitateljice

Poštovani,
molim za savjet o uređenju prostora kuhinje s blagavaonicom i boravka u novom stanu. Kuhinja bi trebala biti na zidu do kupaonice ili vanjskom zidu, a u prostor je potrebno smjestiti i peć na drva (približno jednom od ucrtanih mjesta). Ulazna vrata moguće je pomaknuti po potrebi bilo gdje na donjem lijevom zidu, ona još nisu ugrađena, ali se otvaraju kako je ucrtano. Također, nisu postavljeni podovi, ovo je samo primjer.
Vedrana

 | Autor: Privatno Privatno

Domenico Leonardi odgovara

Budući da se radi o vrlo malom prostoru u koji treba smjestiti kuhinju s blagovanjem te dnevnu zonu, odlučili smo ga maksimalno iskoristiti, ali na način da i dalje ostane prozračan i jednostavan.

 | Autor:

Kao podnu oblogu upotrijebili smo svijetli parket hrast nordic uz koji smo kombinirali sve ostalo. Obzirom da prostor nema predsoblje, od ulaza s lijeve strane predvidjeli smo ormar za odlaganje kaputa, jakni, cipela i sl., a klizne fronte obložili smo ogledalima kako bismo vizualno povećali cijeli prostor.

 | Autor:

Dnevni boravak smješten je desno od ulaza, s ''L'' garniturom manjih dimenzija, okruglim stolićem i polukružnim policama. Rasvjeta je u tom djelu, osim centralne i indirektna jer smo spustili strop i ugradili LED trakastu rasvjetu.

 | Autor:

Kuhinja je izvedena u bijelom MDF-u lakiranom do visokog sjaja sa sivom radnom pločom. Na jednom zidu između donjih i gornjih elemenata je poster zaštićen kaljenim staklom, dok je na drugom crni perivi premaz po kojem se može pisati kredom. Ispod gornjih elemenata također predlažemo LED rasvjetu kako bi ravnomjerno osvjetljavala radnu ploču.

 | Autor:

Napravili smo dvije varijante stola za blagovanje, klasičnu varijantu sa stolom i tri stolca te varijantu šanka s  barskim stolcima. Prostor upotpunjavaju detalji poput zanimljive tapete na zidu iza TV-a, tepiha, neobičnih polica...

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0