Life&style

Kako si s 'pubbingom' možemo uništiti vezu

Jesi li čula za izraz 'pubbing'? Nisi? Ne, nema nikakve veze s pubovima…

Naime, 'pubbing' je izraz koji označava stalno pregledavanje društvenih mreža. Nažalost, to ti je sigurno itekako poznato – ako ti nisi ovisnica o mobitelu, sigurno imaš barem jednu frendicu ili frenda koji ne odvaja oči (i prste) od mobitela te stalno provjerava Facebook, Instagram, email…. Međutim, rijetko tko razmišlja kakve posljedice može takvo ponašanje imati na naš ljubavni život. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Bez 'pubbinga', molim! 

Dakle, radije se baviš mobitelom nego osobom pored sebe? Činjenica je da ne primjećujemo da takvim ponašanjem možemo ugroziti vezu. A to je pokazalo istraživanje Sveučilišta Baylor: anketirali su 145 parova o njihovom korištenju pametnih telefona. Rezultat: 'pubbing' često uzrokuje konflikte – čak i depresiju. 

Nije čudo da 'pubbing' loše utječe na međuljudske odnose, kao i na ljubav. Ako netko za vrijeme razgovora stalno čačka po društvenim mrežama, imamo osjećaj da smo mu dosadni te da nas ignorira. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Što pomaže?

Jednostavno treba odložiti mobitel negdje u stranu te se koncentrirati na ljude oko sebe. Vidjet ćeš koliko to može biti dobro! 

Photo: Getty Images

Komentari 0