Life&style

Kako se sve mulja s fotkama Victoria's Secret modela

Besprijekorno isklesana i ispeglana tijela (pre)savršenih manekenki dobrim dijelom su i rezultat dobre obrade fotografija - otkriva anonimna suradnica Victoria's Secreta

Nekadašnja anonimna suradnica Victoria's Secreta koja je radila na obradi fotografija otkrila je koliko se „peglaju“ manekenke u raznim programima za obradu fotografija. 

Manipulacija počinje već prije snimanja

Već i kod priprema za snimanje počinju muljaže. Najprije sve manekenke dobiju ekstenzije za kosu. „Mislim da nikad nisam bila na snimanju na kojem je manekenka imala samo pravu kosu“, kaže anoniman izvor. Potom se podstave bikiniji kako bi se promijenio izgled, odnosno veličina grudi modela. 

Push-up grudnjaci ispod bikinija 

Modeli koji imaju veličinu grudnjaka A, stavljaju push-up grudnjake ispod bikinija, a kasnije se ti izbrišu sa fotografija. Čak i kod bikinija bez naramenica, gdje su grudi prepuštene sili teži, stavlja se push-up, pa onda retuširaju fotografije. Osim toga, u naknadnoj obradi fotografija grudi se dodatno povećaju, naprave se da su savršeno okrugle te se podignu. 

I manekenkama se vidi da briju bikini zonu

Svatko želi savršeno jednoliko glatku kožu, a reklame nas tjeraju da povjerujemo kako je to moguće. Prikazuju nam žene bez ijedne dlačice na tijelu (osim, naravno, ekstenzija na glavi). Međutim, istina je da modeli imaju sasvim normalne probleme s kojima se moraju boriti – poput nas. Svima se jasno vidi da briju bikini zonu te ispod pazuha. Anoniman izvor navodi čak i neke primjere kad se modeli niti ne potrude obrijati – jer i tako znaju da će se kasnije obrađivati fotke. 

Modeli naknadno dobiju obline 

Teško je to povjerovati, ali Victoria's Secret modeli mršaviji su u prirodi nego na reklamnim plakatima. Često im se naknadno poveća stražnjica, zaobli se, korigiraju se izbočene kosti i vidljiva rebra koja se prekriju „digitalnim mesom“. 

Modeli s pravim oblinama ništa ne mogu prodati 

Anonimna suradnica naglašava kako je društvo glavni krivac za odabir modela u reklamama. I Victoria's Secret su često isprobavali različite oblike tijela te eksperimentirali s različitim modelima. Primjerice, jednom su uzeli ekstremno sportske modele, s pločicama na trbuhu i snažnijim nogama, ali ti se modeli nisu dobro prodavali. Nažalost, istina je da ne želimo vidjeti stvarnost. 

Promijene se cijeli dijelovi tijela

Ako se na fotografiji pojavi neki dio tijela koji ne izgleda dobro – na primjer, ruka – jednostavno se zamijeni rukom drugog modela. 

„Ne bi izrasla 180 cm u pubertetu bez da bi ti se pojavile strije“

Prištići, celulit i strije redovito se odstranjuju sa fotografija. Istina je da ih svi imaju, ali ih nitko ne želi vidjeti. Upravo to nam servira marketinška industrija – ono što želimo vidjeti!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0