Life&style

Kako sama napraviti „rich girl hair“ frizuru

Dobra je vijest: za trendovsku „rich girl hair“ frizuru ne treba ti puno novca…

Pa čak i ako ti naziv ove frizure (priznajemo, pomalo jest čudan) ništa ne govori, ovakav izgled sigurno si već zamijetila: „rich girl hair“ opisuje dugačku, sjajnu, njegovanu kosu, najčešće malo valovitu. Dakle, sliči „beach waves-looku“, ali je sjajna i njegovana, a ne bez sjaja i pomalo divlja i neuredna. 

Pojam je nastao zbog toga jer bogate djevojke (i zvijezde) imaju dovoljno vremena i novaca svaki dan prati kosu, fenirati je i naravno, za sve to sjediti u frizerskom salonu. Ali, bez brige: isti taj izgled možemo dobiti i bez pomoći frizera. Objasnit ćemo ti kako...

1. Odrezati rascvjetale vrhove kose 

Za razliku od Beach Waves frizure, kod ovog trenda važan je zdrav i sjajan izgled kose. Dakle, ne smiješ imati suhe, mrtve vrhove, a za to je potrebno redovito ih skraćivati. Ili to učiniti barem dva puta godišnje. Ako si sada u nevolji (da, baš su ti ispucali, a mi smo obećali da te za ovu frizuru nećemo slati frizeru) ako si jako hrabra može ti to napraviti frendica koja je spretna sa škarama. No, ipak bismo preporučili profesionalca. Kako je cijela ideja rich girl kose daje to njegovana, duga i sjajna kosa, bar na početko je treba dobro ošišati. 

 

Extraordinary. 💗

A post shared by Jamie (@babylightsandbalayage) on

2. Arganovo ulje za vrhove

Kako bi kosa bila lijepo sjajna, svaki dan nanesi malo njegujućeg arganova ulja na vrhove. Ili silikona. Ili bilo kojeg drugog proizvoda za njegu koji odgovara baš tvom tipu kose.

3. Pravilna njega 

Nakon svakog pranja koristi regenerator, a jednom ili dvaput tjedno masku za kosu – to je obavezno želiš li imati njegovanu kosu. Ako si sklona masnoj kosi, možeš sama napraviti masku za kosu: jednostavno zgnječi jednu bananu, pomiješaj je s dvije žlice svježeg sira, žlicom mlijeka, žličicom meda i žlicom maslinova ulja te ostavi da djeluje oko 15 minuta. 

 

I may run with the devil but he’s never catching up with me...

A post shared by Jamie (@babylightsandbalayage) on

4. Valovi od pare 

Za frizuru "bogate djevojke" najvažnije je da kosa djeluje vrhunski njegovano i nije bitno je li prirodno više ili manje valovita. Ipak, kad govorimo o ovoj frizuri, prvo zamišljamo blago valovitu kosu, ošišanu slojevito. Ako nemaš prirodno takvu kosu, onda se preporučuje valove napraviti figarom, po mogućnosti na vodenu paru jer će tako osim željenog izgleda, kosa imati i lijepi sjaj. Treba uvijati pramen po pramen i to ne pazeći da je svako jednako velik. Također, figaro ne treba držati predugo, da kovrču ne napravimo prečvrstom jer frizura treba biti lepršava.

via GIPHY

Photo: miss
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • winwin

    Everyone wants money and wants to be rich. And there are a few ways to easily and easily make a lot of money We recommend another option. The best casino Best service You can play with just $ 1 or ... prikaži još!