Tuna sendvič nije nikakvo kulinarsko otkriće i svi smo probali barem jednu varijantu ovog jednostavnog i primamljivog obroka. Ipak, nije ni svaki tuna sendvič isti. Što ti je sve potrebno da bi baš tvoj bio najbolji?
Svakome od nas se s vremena na vrijeme dogodi dan kad sve krene naopako. Planovi koji su se izjalovili, dulji ostanak na poslu ili kašnjenje kući zbog prometa oduzimaju dragocjeno vrijeme, a jednom kad se konačno vratiš kući kuhanje ti nije prioritet. Ipak, ne možeš dopustiti da ti se večera (ili sutrašnji ručak na poslu) u ovakvim situacijama uvijek svode na pekaru ili skupe dostave. Zato donosimo recept za jedno ukusno, brzinsko, a jeftino jelo.
Dodaci koji će sendvič učiniti posebnim:
Ljute papričice (jalapeno, npr.), a može i chilli ili običan domaći feferon
Marinirane artičoke i zelene masline (talijanski stil)
Sir Gruyère (intenzivnog okusa, božanstven kad se tostira i otopi)
Curry - ovaj začin dat će doista poseban okus sendviču
Priprema:
Za najbolji tuna sendvič moraš dobro iscijediti tunu (ne preporuča se ona u ulju već konzervirana u salamuri jer u sendvič ide majoneza). Celer naribaj, a luk, krastavce i češnjak isjeckaj na sitne komadiće, pomiješaj ih s majonezom, dodaj tome limunov sok i začine po želji. Sve sastojke dobro promiješaj da dobiješ jednoličnu smjesu koju ćeš potom namazati na kruh (možeš odabrati baget, šnitu običnog kruha ili neko pecivo po želji) Dodaj listove zelene salate ili rikolu, kako voliš. Ovaj namaz odlično paše i na krekere.
Sastojci (za 6 osoba) klasičnog tuna sendviča:
Jedna konzerva tune u vodi
230 grama majoneze
70 grama sitno naribanog korijena celera
2 žlice sitno nasjeckanog crvenog luka
2 žlice sitno nasjeckanih kiselih krastavaca
1 češanj češnjaka
1 žlica limunovog soka
1/2 žlice soli
1/4 žlice crnog papra
6 peciva
listovi zelene salate (ili rikole)
Tostirani tuna sendvič: za one koji žele više
Zagrij tavu, namaži maslacem gornju i donju krišku svog sendviča. Postavi prvu krišku kruha u tavu tako da strana na kojoj je maslac bude dolje i namaži ju tunom. Na tunu stavi tanku krišku rajčice, sir i peci. Kada kruh postane zlaćano-smeđi, pokrij sendvič drugom kriškom kruha tako da strana na kojoj je maslac bude gore. Okreni cijeli sendvič. Ponovi postupak i s drugom stranom i uživaj u najboljem tuna sendviču na svijetu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.