Life&style

Pripremite svoju kožu za jesen

Svake godine uživamo u moru i suncu i iako mislimo da nam je koža zahvalna, posljedice vidimo tek kad je već prekasno. Zato trebamo nakon ljeta svoju kožu nahraniti i hidratizirati što najbolje možemo da bude zdrava,glatka i sjajna.

Piling za lice i tijelo mora biti prvi tretman koji ćete napraviti i odstraniti odumrle stanice kože, mitesere i začepljene pore. Mrlje i pjegice od sunca uzrokovane gubitkom kolagena će biti manje izražene, a koža lica čvršća i zaglađenija. Lagana hidratantna krema pomoći će koži da se ublaže negativne posljedice sunca, mora ili klora i potrebno je cijelo tijelo svaki put nakon tuširanja dobro namazati kako bi se koža regenerirala.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Veliku pažnju treba posvetiti stopalima koja su nakon ljeta puna zadebljane kože, suha i oštećena. Ako ste u mogućnosti otići na pedikuru u kozmetički salon, to će Vašim stopalima osigurati najbolji wellness  i učiniti ih spremnima za jesensku obuću. Ako ipak se odlučite i kod kuće napravite njegu stopala, prvo obavezno napravite piling, zatim za vrijeme tuširanja rašpom za pete uklonite zadebljanu kožu, a nakon tuširanja obilato nanesite hidratantnu kremu koja će ih nahraniti i omekšati.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Povećajte unos tekućine tijekom ljetnih mjeseci, ne samo da ćete očistiti Vaš organizam od štetnih tvari, već ćete i hidratizirati kožu i kosu nakon isušivanja od sunca i soli. Način da nahranimo našu kožu lica je odgovarajućim maskama. To su kozmetički pripravci koji se koriste za hidrataciju ili vlaženje, hranjenje i omekšavanje kože, stezanje pora itd… Hidratantne maske su najbolje za kožu nakon ljeta, a potrebno ih je koristiti minimalno dva puta tjedno kako bi kožu što prije regenerirali. Da bi koži vratili sve izgubljeno najbolje je napraviti kompletan tretman lica u kozmetičkom salonu, u kojem će vaša koža dobiti sve potrebno da se obnovi i zaštiti od nižih temperatura koje nam dolaze.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Tretmani lica bi trebali obuhvaćati: čišćenja lica mlijekom i tonikom, piling, mehaničko čišćenje lica (miteseri, akne, miliumi), korekcija obrva, depilacija nadusnica (po potrebi), serum, masaža lica, vrata i dekoltea, maska i završna krema. Vrlo često se zaboravlja na njegu ruku, a uz pravilnu njegu možete dugo zadržati mladolik izgled kože na rukama. Za njegu ruku jednom tjedno priuštite si peeling ruku kako biste s njih uklonili sve mrtve stanice kože.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Piling načinite od nekoliko žlica bademovog ulja, jedne žlice krupne soli i žlice meda, te dobro istrljajte ruke, nakon toga obilato namažite ruke hidratantnom kremom .Odlazak u kozmetički salon na tretman regeneracije ruku može vam u kratkom roku povratiti mladenački izgled ruku. Neki od tretmana su pakung za ruke sa parafinom, tretmani manikure sa masažom ruku, maskom za ruke, zatim radiofrekvencija za ruke i razni drugi od kojih će vam ruke zablistati. Priuštite svojem tijelu tretmane za zdravlje i ljepotu jer to je prava formula za bezbrižnu jesen.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0