Life&style

Kako plešući na šipki izgraditi karijeru

Moraš pogledati duboko u svoju dušu i donijeti odluku želiš li uopće krenuti autostopom prema Las Vegasu. A ukoliko kreneš, hoćeš li biti zadovoljna da cijeli život plešeš na šipki? Uspoređujući poslovni uspon s filmom Showgirls, Stevan Vraneš govori o kako uspjeti

OK. Ovo će biti malo komplicirano objasniti imajući u vidu analogiju koju ću koristiti i činjenicu da je ovo online raj za žene. Neke će pomisliti da sam potpuno lud. Neke da sam muška šovinistička svinja. A neke da sam ostao zarobljen u tijelu i mozgu seksualno isfrustriranog tinejdžera. I neke od vas možda će biti i u pravu, ali hajde da ipak pokušamo!

Preporučujem da prije čitanja ovog članka, pogledate film Showgirls iz 1995. godine, kontroverznog nizozemsko-hollywoodskog reditelja Paula Verhoevena, čovjeka koji po mom mišljenju ima izuzetnu sposobnost pričati priče iz budućnosti. Vizionarski.

U vrijeme kada se pojavio ovaj film je doživio potpuni debakl. Snimljen je deset godina prerano. Ali za one koji su spremni gledati izvan, iznad ili okolo malo golotinje i seksa (OMG!), ovo je bio film koji je anticipirao, kroz priču o Las Vegasu, godine zla, beskrupuloznosti, devijantnosti svake vrste koja je u valu krenula u drugoj polovini devedesetih, a doživjela vrhunac početkom novog milenija.

 | Autor: IMDB/PR IMDB/PR

Zvijezde. Da bi postala zvijezda obično moraš krenuti sa samog dna. I tako je bilo od pamtivijeka. Samo sad to moraš napraviti zaista brzo. Što brže – to bolje. Tako da nakon što si naučila osnove plesanja na šipki (Excel analize, Power Point prezentacije), možeš još malo vježbati pa prijeći na sljedeći korak – ples u krilu (prezentacija za klijente, recimo). Ako su klijent ili klijentica zadovoljni, tvoj šef te može prebaciti na malo veću pozornicu. Ali! Nemoj ni kretati prema njoj ako nisi spremna staviti malo leda na svoje bradavice. Jer još uvijek nisi uspješna! Samo si u usponu!

Stepenice. Ako uzmemo u obzir da dobro radiš svoj posao i da je publika zadovoljna, vrijeme je da postaneš broj jedan! I kao što u filmu kaže Cristal Connors (igra je Gina Gershon): There’s always someone younger and hungrier coming down the stairs after you. Dakle, moraš malo pogurati aktualnu zvijezdu niz stepenice. Ovdje možemo primjeniti isto pravilo kao i s ledom i bradavicama: ako nisi spremna gurnuti nekoga niz stepenice, ne ulazi u ovu igru. Igrati ulogu poštene, vrijedne, brižne kolegice neće te dovesti do vrha. Plus, poslije svakog vrha tu je sljedeći, još viši. Dakle, sa ovim iskustvom stečenim u Las Vegasu, uspjeh u Hollywoodu može biti daleko bliži i brži. Tako je bar bilo za Nomi Malone (igra je Elizabeth Berkley).

 | Autor: IMDB/PR IMDB/PR

Samosvijest. E, ovdje počinju prave nevolje! Moraš pogledati duboko u svoju dušu i donijeti odluku želiš li uopće krenuti autostopom prema Las Vegasu. A ukoliko kreneš, hoćeš li biti zadovoljna da cijeli život plešeš na šipki? Onda moraš zaroniti još dublje u svoju dušu i zapitati se jesi li si u stanju nekoga gurnuti niz stepenice. I budeš sretna. I na kraju, ali ne manje važno, moraš procijeniti kada je trenutak da tebe netko gurne niz stepenice.

Samo najpametniji sami stvore one koji će ih gurnuti niz stepenice. A prethodno uplate dobro osiguranje.

Cheers! I uživajte u gledanju Showgirls. Uz to preporučujem jedan Aperol ili Campari Sodu. Trash and refresh!

 

Photo: IMDB/PR

Komentari 0