Life&style
Kako ove zime očuvati zdravlje i ojačati imunitet? Kako ove zime očuvati zdravlje i ojačati imunitet?

Kako ove zime očuvati zdravlje i ojačati imunitet?

Ove zime uglavnom ostajemo kod kuće. Katkad izađemo u šetnju ili skoknemo do trgovine, ali za većinu nas sjedilački način života postao je norma.

Prije svega, savjetujemo vam da prvom prilikom ustanete i protegnete noge. Polusatna šetnja razbistrit će vaše misli, opustit će vas, a doprinijet će i vašem zdravlju. Ne zaboravite da zbog hladnoće kalorije sagorijevamo brže i jačamo svoj imunitet.

Izlazak nije važan samo zbog tjelesne aktivnosti već i zbog vitamina D. Naime, ako tijekom zime manje boravite na danjem svjetlu, ne stvarate dovoljnu količinu vitamina D koji je učinkovit za imunološki sustav i mišiće. Vitamin D možete nadoknaditi i uz Mivolis tablete koje sadrže kalcij, vitamin D i K.

Uz fizičku aktivnost, san i kvalitetan odmor značajno doprinose imunitetu. Neka istraživanja pokazuju kako magnezij može poboljšati kvalitetu sna jer blokira hormone stresa. Možete ga osigurati, primjerice, uz Mivolis šumeće tablete magnezija s okusom limuna koje ujedno smanjuju umor, pa će vam dobro doći ako u planu imate malo žustriju šetnju ili ste odlučili početi vježbati kod kuće.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Naravno, za zdravlje i dobrobit cijelog organizma ključna je uravnotežena i pravilna prehrana. Ako još niste postigli ravnotežu kada je u pitanju unos vitamina i minerala, korisni mogu biti dodaci prehrani. Vitamin C smatra se jednim od najvažnijih vitamina koji djeluje protuupalno. U prehranu uvedite namirnice bogate vitaminom C kao što su agrumi, paprika, peršin, brokula i kupus ili vitaminskom manjku u ovo doba godine doskočite uz Mivolis vitamin C u prahu ili bombone od kadulje Mivolis.

Tijekom cijelog siječnja pri kupnji svih proizvoda Mivolis u dm online shopu automatski ostvarujete 10X više dm active bodova,  dok je za ostvarivanje iste pogodnosti pri kupnji u prodavaonicama dm-a potrebna prethodna aktivacija eKupona.

Za još više zimskih savjeta posjetite www.dm.hr i pratite dm na Facebooku, Instagramu i YouTubeu.

Photo: dm.hr

Komentari 0