Life&style

Kako organizirati djevojačku večer - i pritom ne bankrotirati

Djevojačka večer simbolizira slavlje posljednjih dana slobode i važna je karika u životu svake mladenke. Međutim, važna karika je i novčanik osobe koja organizira (najčešće kume). Prava je sreća uspjeti pomiriti ta dva, naizgled nepomirljiva, faktora

Ukoliko vas prijateljica zaduži za organizaciju svoje djevojačke, znajte da to govori mnogo o povjerenju u vašem odnosu. Ne želite ga, naravno, iznevjeriti ni pod koju cijenu. Ipak, organizacija tog događaja može biti jako skupa. Nekad možda i nije bila, ali danas je Internet nametnuo trendove - prostor, tema, majica, baloni, hrana, glazba... Iznajmljivanje kuće za zabavu neminovan je trošak. Naravno, ukoliko niste te sreće da možete posuditi ključeve nečije vikendice i pritom zagarantirati da neće biti veće materijalne štete. S obzirom da većina ipak ne može uštedjeti na tome, fokusirajmo se na druge važne točke.

1. POKLON ZA MLADENKU

 

A post shared by Woodland Albums (@woodlandalbums) on

Poklon koji prijateljice pripremaju za mladenku ima samo jednu važnu odliku - treba biti personaliziran i govoriti o trajnosti i stabilnosti odnosa koji djevojačka večer predstavlja.  Umjesto kupovanja skupih pića i nakita, treba se fokusirati upravo na tu intimnu dimenziju. Primjerice, album s gomilom zajedničkih slika uvijek je mudro rješenje. Uz lijepe riječi pored slika, ostavit će traga na raspoloženje mladenke i poslužiti kao sjajna uvertira u nezaboravnu noć. 

2. UKRASI

 

A post shared by Life is now.🌌 (@ozgeyetiikk) on

Ovisno o lokaciji i afinitetima mladenke, djevojačke imaju i svoju temu. Obično je inspirirana ružičastim i bijelim bojama, ali to nipošto nije pravilo. Ukrasi koje možemo pronaći u specijaliziranim trgovinama nipošto nisu budget-friendly, ali kreativci već njuše sjajnu priliku za DIY. Malo tila i nešto cvjeća stvorit će pravu čaroliju, a novčanik će ostati koliko-toliko siguran. 

3. BALONI

 

A post shared by Mimoza_blog (@mmimozablog) on

Baloni sa rose gold slovima su fantastični, ali sličan efekt dobije se i dobrim, starim balonima na kojima smo kao djeca pušući ispuštali dušu. Baloni se mogu složiti u ombre efekt ili jednostavno koncem nanizati preko cijele prostorije. Dakako, u njih se prije puhanja mogu umetniti i bombončići pa će baloni, kad kočnice popuste, postati pinjate. Win-win.

4. KOLAČI

Na slikama s djevojačkih večeri slavnih osoba često vidimo različite, bogato ukrašene, torte. Fotogenične su i nevjerojatno simpatične, često s duhovitom porukom. Međutim, cijena takve torte u hrvatskim bi slastičarnama iznosila više stotina kuna. Osim ako niste izuzetno vješti s fondant masom za dekoraciju i u izuzetno dobrim odnosima s mikserom, predlažemo muffine. Recept je vrlo jednostavan, a mogućnosti za dekoraciju su beskrajne. Šarene košarice se mogu kupiti za svega nekoliko kuna, a šlag i mrvice u bojama učinit će svoje. 

5. PIĆE

Moët je piće s najfotogeničnijom bocom, ali desetak djevojaka može popiti količine koje novčanik neće podnijeti. Ali nije kraj svijeta! Recepti za koktele su na svakom koraku, a dodatak šumskog voća obojat će tekućinu u prekrasnu ružičastu boju. Uz malo šećera na rubu čaše, djevojke će se osjećati kao da su im piće spremili najveći koktel majstori.

6. ODJEĆA

 

A post shared by Melissa Rummells (@heyitsmel) on

Tematska odjeća je fora i cijene izrade majci s natpisima su relativno pristupačne. Međutim, cijena desetak majci mogla bi lako dosegnuti tisućicu. Ukoliko djevojke koje dolaze nisu spremne platiti svaka svoju majicu, univerzalni dress code je savršena zamjena. Koja god bila tema, zamolite djevojke koje dolaze da se obuku u majice pripadajuće boje. U konačnici je potrebno izraditi samo majicu za mladenku ili joj kupiti simpatičnu lentu s natpisom #BrideToBe. 

7. GLAZBA

 

A post shared by Dina (@dinacracy) on

Unajmljivanje glazbenika za djevojačku večer definitivno nije praktično, a ni povoljno. Uostalom, tko na intimnoj djevojačkoj zabavi želi nekoliko nepoznatih dečaka (koji nisu striperi!)? Zato su dobri ljudi izmisliti YouTube i zvučnike. Za manje zvučnike se možete snaći kod nekog prijatelja, a na YouTubeu možete izraditi kompliaciju omiljenih pjesama u vašem društvu. Sve ono uz što ste noćima plesali (čak i ako se danas sramite), sve ono uz što ste slavile i tugovale ima svoje mjesto u tom miksu. Pripazite, ipak, da ne dodate ubojice atmosfere u obliku prelagane glazbe koja će brzo dosaditi i uspavati ljude.

Eto, mislim da smo prošli sve ključne točke na kojima se brzo i lako uštedi novac. Uostalom, ako u svoj projekt uključite i ostale uzvanice, do same zabave imat ćete uigran i povezan tim žena spreman da mladenki omogući večer iz snova.

Photo: Instagram

Komentari 0