Life&style

Kako ojačati djetetov imunitet

Svi roditelji, pogotovo oni s djecom vrtićke dobi, dobro znaju kako hladni zimski dani donose borbu s raznoraznim prehladama i virozama. Mališani čiji imunološki sustav još nije do kraja sazrio svakodnevno su izloženi virusima i bakterijama protiv kojih se njihovo tijelo još nije naučilo boriti i zato im treba pružiti dobar temelj kako bi izgradili otporan i jak imunitet.

Prehrana, san i tjelovježba za dobar imunitet

Nemojte se previše brinuti ako vaše dijete često iz jaslica ili vrtića dođe s nosićem koji curi, želučanom virozom ili temperaturom. Popričate li s drugim roditeljima shvatit ćete kako je to vrlo učestala pojava u malene djece. Svome djetetu najbolje možete pomoći tako da mu osigurate uravnoteženu prehranu s dovoljno vitamina, minerala i vlakana te puno sna koji je ključan za zdravlje jer tada se tijelo obnavlja i oporavlja. Tjelovježba je također jako važna u održavanju dobre funkcije imunološkog sustava, a aktivnosti poput šetnje, bicikliranja ili plesa uz omiljenu pjesmu vaše djece donijet će im zdravstvene dobrobiti uz kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme.

                                              | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Matična mliječ za djecu

Osjetljivom imunološkom sustavu vašeg djeteta možete dodatno pomoći i dodacima prehrani osmišljenim baš za djecu. Nikada djeci nemojte davati dodatke prehrani za odrasle, njihova malena tijela još nisu spremna za to. Jedan od izuzetno jakih pripravaka koji može pomoći u jačanju dječjeg imunološkog sustava, povećati njihovu psihofizičku snagu, poboljšati opće stanje organizma i ubrzati oporavak nakon bolesti jest matična mliječ. Za djecu iznad tri godine preporučujemo Gelee Royale junior ampule s matičnom mliječi koje sadrže 250 mg matične mliječi. Formula osmišljena posebno za djecu sadrži i prirodne vitamine A, C i E, a kvaliteta i vrijednost prirodnih sastojaka sačuvani su u staklenim bočicama koje su sigurne i praktične za uporabu.

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0