Life&style

Kako održati formu za vrijeme blagdana uz Galaxy Watch5

Čim uđemo u mjesec prosinac znamo da kreću i velike pripreme za Božić i Novu godinu – od dekoracija, poklona pa sve do odabira recepata i kolačića. Blagdani su ujedno i prilika za češća druženja s obitelji i prijateljima koja je tijekom godine ponekad teško organizirati. Uz druženja naravno dolazi i hrana, a budimo iskreni – teško je doći u goste i odbiti kušanje brojnih specijaliteta i slastica koje se nađu na stolu. Tako dolazimo do standardnog izazova i pitanja – kako održati svoju formu za vrijeme blagdana? Dosta nas se odmah ogradi onom rečenicom „od nove godine počinjem zdravo jesti i trenirati“, međutim forma se može, bez problema, održavati unatoč izloženosti svim sočnim delicijama.

Za vrijeme blagdana trebamo uživati, bez razmišljanja o hrani i tome koliko fritule s nutelom imaju kalorija. Pokazalo se i kako pametni satovi, kada su u pitanju zdravlje i fizička aktivnost, mogu biti vrlo praktični uređaji, ali i motivatori koji olakšavaju self-care i održavanje zdravih navika. U moru brendova, Samsung Galaxy Watch5 serija ipak se najviše ističe jer u prekrasnom dizajnu donosi nevjerojatno moćne značajke, a mi ti u nastavku donosimo četiri jednostavna savjeta za održavanje forme uz maksimalno guštanje u blagdanima.

1. Balans je ključ!

Kiflice, odojak, domaća juha, francuska salata i nekoliko vrsta domaćih kolača, samo su neke sastavnice blagdanskog ručka i večere. Iako je u pitanju visokokalorična hrana to ne znači da si trebaš uskraćivati guštanje u istoj – umjerenost je najbitnija! Jednako tako je i bitan unos vode koji, osim hidratacije, ubrzava metabolizam. Pametni sat je idealan za praćenje tih parametara, a uz Galaxy Watch5 imat ćete sve bitne informacije nadohvat ruke. Također, možeš si namjestiti podsjetnik za unos vode.

 | Autor: Samsung Samsung

2. Fizička aktivnost

Ovo ne znači da između druženja i hrane moraš odmah trčati u teretanu kako bi potrošila sve unesene kalorije, dovoljno je odraditi i kratku šetnju ili lagani set vježbi kod kuće. Galaxy Watch5 u ovom slučaju postaje odličan asistent jer može brojati tvoje korake, a na Samsung Health aplikaciji imaš preko 90 vježbi koje možeš odraditi unutar svoja četiri zida. Ako slučajno i zaboraviš, stići će ti mala porukica da je vrijeme za istezanje ili pokret. Ovaj uređaj je pravi motivator, skoro kao i osobni trener!

 | Autor: Samsung Samsung

3. Dobar odmor i kvalitetan san

Ipak, bez obzira na blagdane kada smatraš da moraš biti najaktivnija, tijelu dobro dođe i jedan mali „reset“. Također, „Kvalitetan san je pola zdravlja“ definitivno nije mit jer dobar ritam spavanja ima vrlo pozitivan utjecaj na naše tijelo. Energičnost, produktivnost, motiviranost te smanjene stresa, samo su neke od prednosti koje nudi kvalitetan odmor. Kako bi imala što bolji uvid u svoj san, na Galaxy Watch5 uređaju postoji predobra Sleep Scores značajka koja prati tvoje obrasce spavanja i otkriva hrkanje, dok uz Sleep Coaching opcija možeš složiti svoj personalizirani mjesečni program za postizanje boljih navika.

 | Autor: Samsung Samsung

4. Za kraj - ne budi prestroga prema sebi!

Ponavljamo ti, za vrijeme blagdana trebaš uživati, a ne stresirati se. Stvarno ti ništa ne može biti ako i pojedeš nekoliko kolačića više ili ako propustiš koji trening.

Dodatna vrijednost!

Pametni satovi stvarno mogu imati pozitivan, dugoročni utjecaj na život, a Galaxy Watch5 serija dizajnirana je s najvećim fokusom na razumijevanje potreba korisnika u današnjem dinamičnom okruženju. Ova serija sadrži i revolucionarni BioActive senzor za bilježenje zdravstvenog stanja pa tako možeš izmjeriti optičku brzinu otkucaja srca i električni signal srca ili napraviti analizu bioelektrične impedancije, dok povećana baterija omogućava da tvoj Galaxy Watch5 neprestano brine o tebi!

Dodatno, sada je i idealna prilika da si za ove blagdane pokloniš novi Galaxy Watch5 jer je Samsung osigurao do 20% popusta. Promocija traje do 31.12.2022., a više informacija možeš pronaći na poveznici.

 | Autor: Samsung Samsung

Photo: Samsung