Life&style

Kako obojati izrast i postići ujednačenu boju?

Želite promjenu, a ne želite čekati sljedeći termin kod frizera... Obojajte se kod kuće bez imalo muke, a provjerite i kako obojati izrast!

Kako postići ujednačenu boju?

Pripremite mješavinu boje i nanesite je jedan centimetar od vlasišta do vrhova kose, te ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. Ostatak boje nanesite na izrast, umasirajte je cijelom dužinom kose i ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. Tako ćete dobiti ujednačenu boju od vlasišta do vrhova (ako mješavinu boje odmah nanesete na cijelu dužinu, vlasište će biti svjetlije od središnjeg dijela i vrhova kose).

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Korak po korak:

1. Nanesite boju na prednji dio glave, a zatim na cijelu dužinu. Ostavite je da djeluje oko 10 minuta.

2. Zatim nanesite boju i na korijen kose, ali s jedan posto manje cremeoxyda. Pričekajte da sve zajedno djeluje dodatnih 25 - 35 minuta.

3. Prođite češljem kroz kosu. Kad istekne vrijeme djelovanja, navlažite kosu toplom vodom i vrhovima prstiju blago emulgirajte boju. Isperite mješavinu boje, a zatim temeljno operite kosu i dodatno je njegujte po želji.

Kako obojiti izrast?

Prije bojenja, nemojte prati kosu. Razdijelite je po sredini glave i počnite s nanošenjem smjese za bojenje od tjemena glave do kontura lica. Ako je kosa koja uokviruje lice sijeda, smjesu za bojenje nanesite najprije na nju da biste je temeljito prekrili. Za bojenje izrasta vrijeme djelovanja boje je 30 minuta. Ostatak kose navlažite vodom i prođite češljem kroz kosu kako biste ravnomjerno rasporedili smjesu za bojenje od izrasta do vrhova. Ostavite je da djeluje 10 minuta da bi se boja izjednačila.

Korak po korak:

1. Počnite s nanošenjem boje na prednjem dijelu glave - nanesite je najprije na izrast.

2. Na ostalu kosu nanesite najsličniji mogući oblik nijansiranja s obzirom na željeni ton (najbolje bi bilo da koristite preljev) i ostavite da djeluje 35 - 45 minuta.

3. Ponovite postupak kao u prethodnom savjetu za ujednačenu boju kose.

Photo: Getty Images

Komentari 0