Life&style

Kako ne izgubiti razum planirajući vjenčanje?

Jedno od najuzbudljivijih životnih perioda često je i najstresniji. Evo kako izbjeći stres, svađe i nerviranje planirajući svoj veliki dan!

Kao da nam velike životne odluke, ogromni troškovi i neizbježne trzavice nisu dovoljni tu su i društvene mreže koje nam nameću bajkovita i često posve nerealna očekivanja za taj veliki dan. Uz sve to nimalo ne čudi da se organizacija vjenčanja danas prečesto pretvara u suviše stresan proces za mladence ali i njihove obitelji.  Evo nekoliko savjeta kako se ne pretvoriti u "bridezillu"!

1. Odustani od savršenstva

Koliko god organizirana, i dobro pripremljena bila ne možeš kontrolirati baš sve što će se događati taj dan. Što se prije pomiriš s tim, to su manje šanse da izgubiš razum.

via GIPHY

2. Razmisli o organizatoru vjenčanja

Ako ti se ovo čini kao nepotrebni trošak no razmisli još jednom. Osoba koja se bavi organizacijom vjenčanja u malom prstu ima sve kontakte, trikove i tajne koje zlata vrijede. Ona će te poštedjeti sati i sati provedenih u potrazi za detaljima koje želiš no nemaš pojma gdje ih pronaći. Ona će te podsjetiti na detalje kojih se sama vrlo vjerojatno nikada nebi sjetila. Uz sve to tu su i popusti kod nabavljača koji organizatori vjenčanja često ostvaruju!

via GIPHY

 

3. Iskoristi kumu 

Mladenke se prečesto ustručavaju tražiti pomoć od svojih kuma. Biti kuma velika je čast ali i odgovornost, njezin posao nije samo organizacija lude djevojačke zabave. Zato pri odabiru trebaš dobro razmisliti a posljedično tome na svoju se kumu osloniti te joj prepustiti što više..

via GIPHY

4.Nije sve do tebe

Istina je da je nama ženama ovaj dan kao i svi detalji vezani uz njega, u većini slučajeva, ipak bitniji nego našim odabranicima. No to ne znači da ga ne trebaš uključiti u proces planiranja. Tvoj zaručnik je tvoj životni partner i što više odluka donesete zajedno vjenčanje će biti bolje. Takve su odluke veliki test ali i iskustvo za budući zajednički život. Ne zaboravi da je ovo veliki dan za oboje, i da je vaš odnos ono što je bitnije od odabira kolača, gostiju ili nijanse salvete na stolu.

via GIPHY

5. UŽIVAJ!

Ne dopusti da te stres pojede. Ovo je prekrasan životni period u kojem jednostavno moraš uživati. Pamtit ćeš ga zauvijek. Za koju godinu sigurno se nečeš sjećati malenih sitnica oko kojih sada gubiš živce zato ne dopusti da dramatične svađe i stres zasjene ono bitno.

via GIPHY

 

Photo: None

Komentari 0