Life&style

Kako nazvati članak o najsmješnijim memsima?

Ono što su nekad bili vicevi danas su memesi. Svi imamo svoje favorite koje svakodnevno dijelimo sa frendovima a u nastavku saznajte koja se priča krije iza najpopularnijih memesa današnjice.

Do prije nekoliko godina ova riječ nije niti postojala. Danas je ona svrstana u urbani online rječnik a jedno od objašnjenja glasi: interna for a korisnika internet. Svrha memsa je ismijavanje uobičajenih ljudskih postupaka i svakodnevnih situacija. Pa krenimo!

1.Jedna jedina “Grumpy cat”. Ova uvijek neraspoložena mačka nije djelo photoshopa, ona zaista postoji i živi u Arizoni u SAD-u a zove se “Tardar Sauce”. Potkraj 2012. njezina je fotka postala viralna a memsi s njezinom slikom i danas su jedni od najpopularnijih.

 | Autor: 9gag 9gag

2.Preslatki zadovoljni dječačić Sammy Griner i danas ima razloga za sreću! Meme s njegovom slikom ne gubi na popularnosti još od 2008. a uspjeh koji je postigao pomogao je dječakovu ocu da plati transplantaciju bubrega!

 | Autor: 9gag 9gag

3.Rijetko tko ne zna da je lik iz ”Shut up and take my money” meme zapravo lik iz crtića Futurama. A ovaj hit citat njegov je lik zaista izgovorio u 6 sezoni serije u epizodi u cijelosti zamišljenoj kao parodiju na veliki Apple.

 | Autor: 9gag 9gag

4.” Be like Bill” zapravo je sarkastični strip koji daje smjernice ljudima kako bi se trebali ponašati u nekim svakodnevnim situacijama. Ovaj meme nema veliku priču iza sebe no ona mu ni ne treba jer se i bez nje nalazi na listi najpopularnijih memsa na svijetu.

 | Autor: 9gag 9gag

5. Savršen meme za one trenutke kada se situacija u kratkom roku otme kontroli. Odnosno svakodnevno. Meme je napravljen od legendarne scene iz filma “Anchorman” iz 2004. Gdje Will Farrell zaista izgovara ovu rečenicu.

 | Autor: 9gag 9gag

6. Ovaj meme koristi se u kombinaciji od nekoliko slika od kojih je ova najpopularnija a njime se ismijava trivijalnost većinom nevažnih dnevnih “problema” s kojim se svi susrećemo.

 | Autor: 9gag 9gag

7. I za kraj jedan noviji meme. Dobar i zločesti Kermit preplavio je internet krajem prošle godine. Originalni meme kreirala je studentica koristeći fotku iz filma o Kermitu iz 2014. Dnevna iskušenja i dileme koje vodimo sami sa sobom većinom su briljantno dočarana ovim memom.

 | Autor: 9gag 9gag

 

Photo: Miss7/Instagram/Facebook

Komentari 0