Life&style

Kako napokon prestati gristi nokte?

Vrijeme je da napokon prestanete gristi nokte, a u tome će vam pomoći naši odlični savjeti

Stres, nerviranje i nemir, samo su neki od razloga zašto grizemo nokte. Ne moramo spominjati kako izgriženi nokti jako loše izgledaju i ostavljaju krivi dojam o vama. Da biste se napokon riješili te ružne navike, primijenite ovih devet savjeta koji će vam u tome pomoći.

1. Lakirajte nokte

Ako su vaši nokti cijelo vrijeme premazani lakom, manja je mogućnost da ćete doći u napast izgristi ih do kože. Odlučite se za tamnije boje ili boje koje više dolaze do izražaja. Ne želite valjda odmah uništiti svježe nalakirane nokte. Ako to učinite usta će vam biti puna laka, a nedostaci istog na noktima bit će puno primetniji.

2. Kada se lak skine sam ili ga vi skinete zubima, namažite nokte ponovno

Možda vam uskoro dojadi stalno lakiranje noktiju. Ako ste toliko uporni pa uspijete pojesti sav lak s noktiju, odaberite boju koja najlošije izgleda kada je oguljena ili okrnuta (a to su sve) i nalakirajte nokte ponovno čim vam se ukaže prilika. Lak skidajte s odstranjivačem koji sadrži i sredstvo za učvršćivanje.

3. Priuštite si manikuru u salonu

To bi možda moglo pomoći jer nevjerojatno je koliko više cijenimo nešto kada to platimo. Zar vam neće biti žao dirati nokte koje ste platili 200 kn?

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Namažite trajni lak

Ako obični lak ne spriječava vaše zube, onda biste trebali otići u kozmetički salon i staviti trajni lak ili gel na nokte. Ako ništa, barem će vam trebati duže vremena za izgristi ih

5. Mažite ruke kremom

Kod problema grickanja noktiju često se javlja i problem grickanja kožice oko noktiju. Ona je često suha i zbog toga je mnogo lakše grickati kožicu. Zato, malo češće namažite ruke kremom ili uljem. Na tržištu postoje kreme koje su 2 u 1, i za nokte i za ruke.

6. Oblikujte nokte rašpicom

Izgriženi nokti često su neravni i puni nepravilnosti. Zato uvijek uz sebe treba imati turpiju da biste to mogli ispraviti, ali to radite negdje nasamo, ne baš za stolom punim ljudi.

7. Koristite učvršćivač za nokte

Kada napokon dočekate da vam nokti narastu preko vrha jagodica, prije lakiranja običnim lakom, namažite ih učvršćivačem za nokte.

 | Autor: Getty Images Getty Images

8. Okupirajte ruke nekim poslom

Ako ste svjesni u kojim sve trenucima grizete nokte, pokušajte okupirate ruke nečim drugim. Primjerice ako grizete nokte dok telefonirate, pokušajte crtkati nešto po papiru.

9. Postavite cilj

Postavite cilj mjesec dana nećete grickati nokte. Ako u tome uspijete nagradite se ili nek vas netko nagradi nekom sitnicom. Možda tako i dugoročno zaboravite na ovu ružnu naviku.

Photo: Getty Images

Komentari 0