Life&style

Kako najbolje kombinirati proljetno čišćenje i brigu za okoliš?

Ako se još uvijek do kraja isplanirali veliko proljetno čišćenje 2021., imamo jednu zelenu ideju za vas, vaš dom, ali i za okoliš. Donosimo vam pregled osviještenih i održivih proizvoda za čišćenje koje možete pronaći u dm-u i dm online shopu koji će pomoći vašem domu da zablista.

Blistava kupaonica

Većina nas ima onu jednu prostoriju koju baš ne volimo čistiti, a kupaonica je definitivno na vrhu te ljestvice. Zato vam preporučujemo da je stavite i na vrh popisa za proljetno čišćenje. Uz pomoć održivih proizvoda kao što su sredstvo za čišćenje kupaonice Denkmit nature (11,90 kuna) čišćenje će biti učinkovitije, ali i održivije. U svom dm-u i u dm online shopu možete odabrati i sredstvo za čišćenje Cif Nature's recipe (24,90 kuna) koje sadrži 100% prirodno dobivene aktivne sastojke za uklanjanje nečistoća, a ambalaža je biorazgradiva.

Kuhinja bez mrlje

Kada na red za čišćenje dođe kuhinja, predlažemo vam da posegnete za deterdžentom za suđe Planet Pure (16,90 kuna) koji sadrži sastojke usklađene s austrijskim smjernicama za biocertificirane proizvode te osigurava čisto posuđe i štiti okoliš. Abrazivno sredstvo za čišćenje Arf Cream Eco Active  (14,90 kuna) nezamjenjiv je u čišćenju štednjaka, sudopera i keramičkih pločica. Sadrži prirodne sastojke, ne sadrži bojila, nije testiran na životinjama, a ambalaža se može reciklirati.

Higijena rublja

Proljetno čišćenje podrazumijeva i opraštanje od zimske odjeće. Da biste je pripremili za zimski san preporučujemo vam da odaberete tekući deterdžent Denkmit nature (za šareno ili bijelo rublje). Zahvaljujući učinkovitoj formuli, Denkmit nature otklanja mrlje već na 20°C, a uz to vašoj će odjeći osigurati i svjež miris.

Više ideja za osviješteno čišćenje doma potražite na www.dm.hr.

Photo: dm.hr