Life&style 07. ožujka 2021.

Kako je Meghan nasamarila ugledne britanske novinare i dokazala da lažu o njoj

Pixsell/Reuters.
  • Dva dana prije "intervjua dekade" koji će danas po noći Meghan Markle i princ Harry dati Oprah Winfrey nastao je film koji je objavljen na Instagram profilu hrhofsussex 
  • U njemu troje uglednih novinara čija je specijalnost praćenje kraljevske obitelji i bivši tajnik za tisak kraljice Elizabete II. komentiraju intervju koji se još nije dogodio - izmišljajući "činjenice"
  • Svjedoče o Meghaninim "grubim riječima", "predetaljnim opisima", tuzi koja ih je pogodila dok se govorilo o odnosu Harryja i Williama... i, zapravo, lažu
  • Ipak, nekako smo povjerovali Ingrid Seward, glavnoj urednici časopisa Majesty Magazine koja je rekla da će to biti Meghanin show, gluma od prve do posljednje minute
  • Ukratko, jedva čekamo da vidimo! Koga zanima, intervju Oprah Winfrey s Meghan i Harryjem može pogledati u ponedjeljak navečer, u 19.30 na RTL-u

Svi znamo da je Meghan Markle u ratu s britanskim medijima. Par je više puta izjavio da su novinari s Otoka jedan su od razloga zašto su ona i Harry pobjegli u SAD, a u iščekivanju velikog intervjua koji će vojvode od Sussexa dati Oprah Winfrey danas u 2 sata po noći (po našem vremenu) i za koji se očekuje da će biti neugodan po kraljevsku obitelj, britanski su mediji mahom stali na kraljičinu stranu. Ili barem uživaju i do kraja koriste hype koji je oko događaja nastao. 

Naravno, plasiraju se i protuinformacije (npr. Meghan je baš sad optužena da je zlostavljala osoblje palače) ne bi li se obezvrijedilo ono što će par reći - možda su i istinite, ali tajming je sumnjiv. Ona je pak na sudu dobila parnicu protiv tabloida Mail zbog narušavanja njezine privatnosti jer su objavili dio pisma koje je napisala ocu. Itd., itd. Uoči velikog intervjua koji ne silazi s naslovnica britanskih i američkih portala Meghan je Britancima smjestila. Osmislila je neslanu šalu, a filmić je zatim objavila na svom Inastagram profilu hrhofsussex - ugledni novinari i poznavatelji kraljevske obitelji nasjeli su i osramotili se.

"Kraljevski dopisnici" otvoreno su iznosili "činjenice" o intervjuu koji još nisu ni vidjeli. Četvero novinara bilo je uvjereno da daju izjave za “Oprah Interview Recap” koji će se emitirati nakon nedjeljnog intervjua. Genijalno je kako su ni ne trepnuvši, samouvjereno lagali u kameru komentirajući izjave para koje još nisu ni izrečene.

 | Autor: TV CBS via Bestimage/Pixsell TV CBS via Bestimage/Pixsell

Intervjurirani su Dickie Arbiter, bivši tajnik za tisak kraljice Elizabete II. koji je tu dužnost obnašao od 1988.-2000. godine, Ingrid Seward, glavna urednica časopisa Majesty Magazine i, prema Wikipediji, jedna od najistaknutijih i najcjenjenijih autorica o britanskoj kraljevskoj obitelji, Richard Fitzwilliams, komentator zbivanja na dvoru te Victoria Arbiter, također komentatorica kraljevske obitelji za CNN-ov Today Show. Evo kako su prokomentirali još neizrečene Meghanine riječi:

Ingrid Seward, glavna urednica časopisa Majesty Magazine: "Bio je to nastup glumice, od početka do kraja Meghan je glumila", "Bilo je za očekivati da će komentirati članove kraljevske obitelji. To nije bila mudra odluka, ali takva vrst osobe je Meghan".

Dickie Arbiter, bivši tajnik za tisak kraljice Elizabete II., potvrdio je da je Meghan ispričala kako odnosi s kraljevskom obitelji nisu bili dobri (što je i za pretpostaviti da će ispričati), a zatim svjedočio o njezinom karakteru isprovociran pitanjem kako vojvotkinja voli životinje i osnovala je sklonište za magarce: "Njezina ljubav prema životinjama, to je samo jedna, privatna slika. Treba pogledati širu sliku njezinog karaktera, a šira slika nije lijepa." Rekao je i "Vrlo je sebično što je u intervjuu rekla da se neće cijepiti."

Richard Fitzwilliams, komentator zbivanja na Dvoru, bio je najoštriji. Prvo je prokomentirao kako je Oprah Meghanina i Harryjeva prijateljica te im je stoga ponudila "laku vožnju" odnosno išla im na ruku tijekom intervjua. A onda i vrlo uvjerno izjavio o Meghan: "Koristila je vrlo glube riječi da opiše svoj odnos sa članovima članovima kraljevske obitelji", "Nije bilo potrebe da idu u toliko detalja da opišu kako su bili nesretni kao članovi kraljevske obitelji" i "U intervju govori da se divi kraljici, ali ne i instituciji." S ovim je zadnjim očito pokušao donekle spasiti stvar za Kraljicu.

Victoria Arbiter je pak ustvrdila: "Oprah je postavila sva važna pitanja, ali na suosjećajan način" i "Kad Meghan opisuje odnos Harryja i Williama ne možete biti nego dirnuti, zaprepašteni, tužni."

Uz film koji traje 6 minuta stoji komentar je vlasnice Instagram profila: "Ne bi trebalo biti tako lako lagati - ali vježbom je postiže savršenstvo, prepostavljam! (??) 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ 

Ipak, iako je bilo grubih komentara i odlučno iznesenih "činjenica" o intervjuu koji se nije ni dogodio, u obranu četvero kraljevskih znalaca mora se reći kako su svojim predznanjem mogli neke stvari i pretpostaviti: na primjer da će biti razgovora o tome koliko su bili nesretni, kako će se komentirati odnosi s članovima obitelji. A iskreno, povjerovali smo i riječima iskusne Ingrid Seward da će to od početka do kraja biti nastup glumice... Zato, jedva čekamo da intervju vidimo - a to možemo u ponedjeljak navečer, u 19.30 na RTL-u.

Komentari 0