Life&style

Kako izvući maksimum užitka iz ljetovanja

Donosimo savjete kako najbolje iskoristiti odmor te izvući energiju za nove radne pobjede

Istraživanja su pokazala ono što smo odavno mislile: posao nam pričinjava zadovoljstvo kad imamo dovoljno mogućnosti da idemo na odmor. Prema jednom istraživanju u kojem su sudjelovale tisuće zaposlenika iz raznih dijelova svijeta, njihova najveća želja bili su dodatni slobodni dani (to je bilo važnije od povećanja plaće!). 

Teško je konstantno raditi, bez mogućnosti da se isključiš i potpuno otkačiš od posla. Stoga smo pitali stručnjake kako izvući najbolje od godišnjeg odmora ili sljedećih nekoliko slobodnih dana. 

Isključi se!

I to potpuno! Za vrijeme odmora moraš se potruditi da uopće ne misliš na posao. Isključi službeni mobitel, pospremi u ladicu sve što ima veze s poslom, nemoj pregledavati službeni email. Inače cijeli odmor ode k vragu! Ako ćeš se udaljiti od svakodnevne poslovne rutine, mogu ti na pamet doći nove ideje te možeš sagledati stvari iz drugog kuta. Osim što ćeš ti imati benefit od toga, imat će i poslodavac. 

Idi što dalje!

Najbolje je otići na odmor što je moguće dalje od radnog mjesta – i imati što je moguće manje kontakta sa svakodnevicom. Nekad je bilo dovoljno ne čitati dnevne vijesti, a danas se preporučuje isključiti Facebook te općenito internetske stranice s vijestima (osim miss7, naravno;). Plaža, hladovina, planinska koliba bez internetske veze – savršeno za isključiti se. 

Odmor je odmor!

Nemoj si dopustiti da te šef nagovori da radiš nešto za vrijeme godišnjeg. Posao je posao, a odmor je odmor! Što više to razdvojiš, bolje je za tebe i za tvrtku gdje radiš. 

Bez stresa na odmoru!

Konačno imaš malo odmora od posla – međutim, i na odmoru te počeo moriti stres. Upiši tečaj joge ili stranog jezika, možda i tečaj kuhanja, odigraj partiju tenisa, a navečer otiđi na koncert. Prošetaj pred spavanje po mjesečini i duboko diši. Za vrijeme odmora se dobro odmori – nemoj si dopustiti da te išta izbaci iz slowmotiona te iskoristi maksimum iz svega – zaslužila si! 
 

Photo: Instagram

Komentari 0