Life&style
1/8

Kako izgleda život glazbenika?

Koncert, festival, nagrada.... naš se glazbeni život itekako zahuktao u ovom mjesecu. Kao što sam već u prošloj kolumni naglasila, osim poziva na Chansonfest i obrade starog hita ˝ Vrtuljak stari ˝iz 1964. godine, Bang Bang je prošao i na Zagrebačkom festivalu. Od ukupno 120 pjesama koje su pristigle na natječaj, odabrane su 23 skladbe među kojima je i naša pjesma ˝Imam˝. A pala je i jedna nagrada na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji i koncert u Vintage Industrial Baru, ali krenimo redom.

Nakon što smo snimili obradu pjesme ˝Vrtuljak Stari˝, krenule su pripreme za sami nastup.

 | Autor: Anastazija Vržina Anastazija Vržina

I ove godine festival se održavao na daskama kazališta ˝Komedija˝. Za to kazalište sam jako vezana i čak sam imala sreću biti dio ansambla u mjuziklu ˝Aida˝ i projektu ˝Inventura Broadway˝. Oduvijek sam sanjala o toj pozornici, a sa Chansonfestom želja mi se i ostvarila. Kao i svaka žena, osim straha kako ću otpjevati?; hoću li pogriješiti?; zamarala sam se i s pitanjem što obući. Moja velika želja bila je odjenuti prekrasnu večernju haljinu, što i priliči jednom takvom festivalu a i ambijentu. Zahvaljujući Ivanu Alduku želja mi se ostvarila.

Moram naglasiti, da kao relativno mlada pjevačica nisam imala nikakvih kontakata niti ideja kome bih se mogla obratiti za pomoć. Na sreću, tu se našla moja prijateljica Ana koja nas je upoznala i na kraju spojila. Večernje duge haljine, zapravo nisam nikada nosila. Čak ni na maturalnoj večeri, ali kada sam ugledala Aldukove haljine, zaljubila sam se na prvi pogled. Potpuno sam se prepustila Ivanovom odabiru i savjetima. Na kraju je presudila prekrasna duga crvena haljina. Kao da je znao da mi je to omiljena boja.

Nastup na Chansonfestu

Uslijedila je večer nastupa. Devetnaest izvođača među kojima smo i mi, izvest će pjesme koje su obilježile hrvatsku šansonu. Tu večer podijelit ću pozornicu s najvećim imenima hrvatske glazbe: Arsenom Dedićem, Marijom Husar, Helenom Bastić, Leom Deklevom, Danijelom Pintarić, Massimom Savićem, Jacquesom Houdekom i mnogim drugima. Napetost i iščekivanje rasli su iz trenutka u trenutak. Haljina je bila spremna, kosa i šminka također, čekali smo samo najavu domaćina Voje Šiljka. A onda smo izašli na scenu.

 | Autor: Anastazija Vržina Anastazija Vržina

Melodija je lagano krenula, a ja sam se samo nasmijala i sama sebi u bradu promrmljala: uživaj, i opusti se! I tako je i bilo. Otpjevala sam pjesmu i proživjela svaku napisanu riječ. Ni sama ne znam što mi se u tom trenutku spojilo. Kao da sam prvi put zapravo doživjela pjesmu točno onako kako treba, a sudeći po kritikama publike uspjela sam sve to prenijeti i na njih. Najviše me dojmio komentar unuke Zvonimira Goloba, pisca pjesme ˝Vrtuljak stari˝, koja je bila ganuta našim aranžmanom i interpretacijom. Nažalost, snimku s festivala nemam, ali stavljam vam link studijske snimke. Nadam se da će vam se svidjeti.

 | Autor: Anastazija Vržina Anastazija Vržina

Rasplesani Vintage Industrial Bar

Dan nakon Chansonfesta čekao nas je nastup u Vintage Industrial Baru, a moje pripreme za takav nastup u principu su vrlo jednostavne. Pustite me da se naspavam i rock'n'roll zabava može početi! Dva seta, svaki po 13 pjesama, dobar miks bluesa, soula, popa i rocka rasplesali su Vintage, a bome i moje dečke i Jelu na stageu. Mislim da nam takvi nastupi dođu kao intenzivna rekreacija, a i izlazak. Naravno, nakon 27 pjesama snage više nema i jedino što nam je u mislima je kako se teleportirati u krevet.

 | Autor: Anastazija Vržina Anastazija Vržina

Nagrada na MAKK-u

Odmor je kratko trajao jer nas je već za par dana čekao nastup na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji (MAKK). Osim raznih panela, rasprava i gostovanja, unutar konferencije održava se i dodjela nagrada Instituta Hrvatske glazbe. Moj bend Bang Bang s pjesmom ˝Nešto me pogodilo˝ dobio je nagradu za najviši ulaz novog izvođača na HR TOP 40, a pjesma ˝Tango˝ grupe Vatra proglašena je ultimativnim brojem jedan. Nagradu su nam uručili prošlogodišnji pobjednici Tibor i Sani Karamehmedović iz grupe Silente. Da stvar bude simpatičnija, dečke poznajem još iz djetinjstava jer sam dio mladosti provela u Dubrovniku u istoj zgradi u kojoj su i oni živjeli. Eto, kako je svijet mali.

 | Autor: Anastazija Vržina Anastazija Vržina

Nakon dodjele nagrada uslijedio je nastup pred svim uzvanicima, redom glazbenicima. Ovo je zapravo bio naš prvi nastup pred kolegama i moram priznati da nam nije bilo svejedno. Čak su i dečki po prvi put pokazali tremu. Naravno, da ih sad to pitam rekli bi da izmišljam. Srećom, nastup je prošao odlično i Bang Bang je odjeknuo. I ovaj veliki trenutak uljepšala mi je Aldukova haljina. Počinjem misliti da mi njegove haljine donose sreću! Veselim se svemu onome što nas sada očekuje - snimanju spota, Zagrebačkom festivalu i promociji novog singla. Polako, ali sigurno živim svoj san!

Sinlg Stari vrtuljak poslušaj ovdje

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Anastazija Vržina

Komentari 0