Life&style

Kakav čovjek, kakav trenutak! Unatoč kiši, vjetru i otkazanom koncertu, Damir Urban je ipak pjevao za šačicu ljudi

  • Damir Urban sinoć je sa svojom Četvorkom trebao nastupiti na bajkovitom Tomislavcu uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a
  • Svega nekoliko minuta nakon što je otvorio koncert novosnimljenim duetom s Anom Širić kojoj je bio mentor u showu 'The Voice', centar grada je pogodilo olujno nevrijeme
  • Grupa obožavatelja nastavila se muvati oko Tomislavca, a Damir Urban uistinu se nakon što je najgore prošlo vratio na pozornicu i priuštio im mini koncert kojeg će, uopće ne sumnjamo, pamtiti zauvijek

Sinoć se na zagrebačkom Tomislavcu trebao održati predzadnji koncert ovogodišnjeg izdanja Zagreb Classica, a na kojemu su Damir Urban i njegova Četvorka trebali nastupiti uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a. Odlazak na koncert čovjeka čiji je koncertni album  'Urban&4 & Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski' nagrađen s tri Porina bio je i moj plan, no kao i mnogima, uspjelo ga je pokvariti olujno nevrijeme.

Dva puna sata, gotovo pa do posljednjih minuta prije koncerta koji je započeo u 21 sat, moji smo prijatelji i ja proveli na telefonu vijećajući što napraviti - ustat (i otić se spremat) il' odustat, kako bi rekao TBF. U donošenju odluke da je bolje da ne idemo presudile su snimke neba snimljene svega nekoliko minuta prije koncerta iz mog stana, a po kojima je bilo jasno vidljivo da je samo pitanje trenutka kada će olujni vjetar i prolom oblaka, ako ne i tuča, stići i do Tomislavca. 

Kada se nevjerojatno nevrijeme napokon sručilo i nad moj dom, na trenutak sam pomislila da smo donijeli ispravnu odluku, dok svega nekoliko minuta kasnije nisam pogledala Urbanov Instagram. Osim što sam vidjela da je uspio otvoriti koncert friško snimljenim duetom s Anom Širić kojoj je bio mentor u 'The Voiceu', vidjela sam da se onim najstrastvenijim obožavateljima koje nevrijeme nije uspjelo dovoljno prestrašiti itekako isplatilo što njihova nada nije umrla. 

Naime, iako prvo rastjerana nevremenom, grupa obožavatelja nastavila se muvati ohrabrena Damirovim nešto ranije podijeljenim riječima kako 'sreća prati hrabre', a Damir Urban uistinu se nakon što je najgore prošlo vratio na pozornicu i priuštio im mini koncert kojeg će, uopće ne sumnjamo, pamtiti zauvijek.

U jednom se trenu otužni prizor razbacane i pokisle opreme i papira uspio pretvoriti u jedan od najčarobnijih koje je moja malenkost ikada vidjela i jedan od onih za koje sam u iskrenoj dilemi bi li ga čak i cjelovečernji koncert uz pratnju filharmonije uspio nadmašiti. Da, koncert bi kao i svaki koji je ikada održao bio nevjerojatan, i veličanstven, i poseban, ali kada se tvoj omiljeni pjevač odluči vratiti na prazan stage i s vas nekoliko zapjeva, e to je trenutak koji uspiju doživjeti samo oni najsretniji. Ja ovoga puta nažalost nisam bila među njima, ali znam da se to više neće ponoviti. Damire, hvala ti za ljubav!

Photo: Pixsell/Davor Puklavec

Komentari 0