Life&style

Kad četiri cure odluče tulumariti na Ibizi

Tv voditeljica Una Zima sa svojim je prijateljicama posjetila Ibizu i otkriva vam gdje se tamo može dobro jesti, koje su plaže najljepše i gdje je, naravno, najbolja zabava...

Još prije točno godinu dana tijekom tulumarenja na Hvaru dogovorile smo putovanje na španjolski otok Ibizu. O otoku koji pršti zabavom od jutra do sutra sigurno ste već čuli puno. Polazak je bio iz Zagreba sa presjedanjem u Stuttgartu sve do jednog od dragulja najluđe zabave na svijetu . Slijećemo na otok i uzimamo taksi. Dočekuje nas ugodna mediteranska klima i osjećamo uzbuđenje jer jedva čekamo krenuti u otkrivanje. Prije samog putovanja, draga poznanica dala mi je detaljne upute za sve što nas očekuje. „Ako presjedate u ručnoj prtljazi uzmite nešto za dan i noć jer je velika vjerojatnost da vam izgube prtljagu“. Držale smo se uputa, svaka od nas imala je ručnu prtljagu sa stvarima koje su nužne barem za jedan dan i noć. Koferi su stigli zajedno s nama.

 | Autor:
Kad smo se smjestile u hotel, naša Ana primijetila je da joj nedostaje torba i nakit. Ako još niste naučili da  kofere morate zaključati, ovo vam je podsjetnik da uvijek postoji mogućnost da ostanete bez nečega. Prvu večer imale smo rezerviranu večeru u restoranu Lio. Lio je restoran cabaret, svaku večer održava se predstava. Vrhunski spoj odličnih pjevača, imitatora, plesača i zabavljača ostavit će vas oduševljenima. Pripremite se da je cijena večere paprena zato predlažem ako budete u prilici u Lio odtiđite barem na piće jer ovakvo nešto rijetko ćete imati priliku vidjeti. Dok uživate u savršenim nastupima cijeli dojam zaokružit će odlična hrana.

 | Autor: Najfiniji sushi koji sam probala u životu, pečena patka koja se topi u ustima i selekcija deserata koji fasciniraju samom prezentacijom. Oko 1:00 sat iza ponoći do svakog stola dolaze dotjerane djevojke koje  gostima nude masažu leđa. Ako uz taktove svjetskih hitova, punog želuca, opijeni pićem poželite osvježenje tijela ovdje možete dobiti i to a platiti ćete koliko želite jer je to dodati honorar  za djevojke. 
 | Autor:
U hotelu Ushuaia održavaju se after beach partyji. Ovaj najpoznatiji hotel na Ibizi morat ćete bukirati  godinu dana unaprijed ako želite biti smješteni gotovo na samom stageu uz svjetski poznate DJ-e. After party počinje u 17:00 sati i traje do dugo u noć. Sasvim je dovoljno da dođete oko 19:00 sati jer prave DJ zvijezde dolaze iza 21:00 sat. Ponesite sto manje odjeće, topići i kratke hlače bit će savršen outfit za sve prilike. Na balkonima hotela partijaju svi. Nerijetko se cijele obitelji sa djecom tinejdžerima vesele se uz taktove elektronske glazbe. Odličan after DJ-a u usponu, 22-godišnjeg Martina Garrixa cijelu Ushuaiu bacio je u potpuni trans.
 | Autor: Ako i niste veliki ljubitelj elektronske glazbe, na Ibizi vas ponese atmosfera i  postane vam „nekak baš ok“. Prije samog putovanja najbolje bi bilo napraviti  okvirni plan kako bi stigli na sve što želite. Od noćnih klubova nezaobilazni su Amnesia, Hi, Pacha...ima ih još, naravno, ali nama su se ovi pokazali kao omiljenima. Karte za klubove možete kupiti na licu mjesta, u hotelu, na štandovima u samom gradu. Ovdje se na sve moguće načine nudi zabava. Imaju odličan 'gerila marketing' koji ima očito sjajne rezultate. Neće vas iznenaditi ako se ispred vašeg stola tijekom večere pojavi 10 zgodnih hostesa koje drže plakate i na taj način pozivaju vas u neki od klubova.
 | Autor:
U Pachi osim raznih Dj programa postoji zaseban floor sa RnB mjuzom tako da ima tu za svakoga ponešto. Na izlazu iz klubova obično se nalaze shopovi sa suvenirima kluba. Tamo možete kupiti majice, ručnike, narukvice.. sve i svašta sa logom kluba. Dućan radi od 24:00 do 7:00 ujutro tako da dobro pazite na novčanike da vas ne bi „onako vesele“ sve to slatko i lijepo malo previše ponijelo. U Marini Boatfoch u centru grada popijte cappucino u romantičnom kafiću „Cappucino“ i uživajte u predivnom pogledu na stari grad Ibizu.
 | Autor:
Na cjelodnevno kupanje, ručak i after beach party odlučile smo se za poznati lanac plaže „Blue Marlin Ibiza“ koja je smještena u uvali izvan samog grada. Super atmosfera, fina hrana i odlična glazba očekuje vas na ovom mjestu. Ovo je jako mali dio onoga što se na ovom otoku nudi. Ako me pitate bi li se vratila? Rado bih dočekala večer na još jednom Gerrixovom afteru. Ono što je najbitnije prije puta dobro se naspavajte jer na Ibizi spavanja nema!

 | Autor:

 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0