- Iako ova slastičarnica nema izlog, odnosno fizički prostor slastičarnice, ima sve drugo: stil, strast i savršeno izbalansirane okuse i estetski lijepe slastice
- Bisou Bisou Pâtisserie je nježna poput poljupca, a svaka njezina slastica nosi potpis chefice Marine Levak
- Kako bi njezine slastice izgledale prekrasno, Marina je završila i tečaj kaligrafije što je vidljivo iz posebnih detalja na njima
U Zagrebu se ovih dana šapuće o jednoj posebnoj slastičarskoj priči. Nema izlog, nema klasičnu slastičarnicu, ali ima ono nešto zbog čega svi koji probaju njezine kolače - i ostaju zaljubljeni. Riječ je o Bisou Bisou Pâtisserie, možda budućoj zvijezdi domaće gastro scene, koja osvaja već na prvi zalogaj – i prvi pogled na Instagram feed. Ime joj na francuskom znači „pusa-pusa“, a okus slastica zaista je poput slatkog poljupca – nježan, profinjen i neodoljiv.
Iza brenda stoji Marina Levak, pastry chefica s diplomom prestižne francuske škole École Ducasse i velika zaljubljenica u slastičarsku umjetnost. U suradnji sa suvlasnicima Višeslavom Prosolijem i Katom Leutar Prosoli, pokrenula je nešto što nije samo posao već pravo malo carstvo kreativnosti, posvećenosti i neodoljivih okusa.
Na svečanom predstavljanju u zagrebačkom WESPA Lounge & Piano Baru, gdje su se gosti sladili najfinijim zalogajima uz savršeno uparene koktele s hrvatskim craft Artisan ginom, postalo je jasno: Bisou Bisou nije obična slastičarnica. Zapravo, trenutno uopće nije slastičarnica u klasičnom smislu – sve slastice izrađuju se u hladnom pogonu i dostupne su isključivo putem online narudžbi, uz dostavu na zagrebačke adrese ili osobno preuzimanje. No i bez izloga, osvojile su srca (i nepca) brojnih sladokusaca.
"Slastičarstvo se odlučilo za mene. Nisam oduvijek znala čime se želim baviti, to mi je došlo tek krajem srednje škole, ali sam znala da što god radila, želim dati najbolje od sebe. Po povratku u Zagreb, shvatila sam da želim imati nešto svoje i stvarati slastice po svojim pravilima. Tako sam krajem 2023. godine, nakon dugog planiranja, pokrenula Bisou Bisou. Trenutačno još nemam fizičku slastičarnicu, već radim iz hladnog pogona. Moji kolači i torte zasad su dostupni isključivo putem online i telefonskih narudžbi, uz dostavu unutar Zagreba ili osobno preuzimanje. No i tako su već stekli vjerne obožavatelje, kojih je svakim danom sve više," kaže Marina. Iza nje je bila hrabra odluka – napustiti rodni Lobor, preseliti se u Zagreb, otići na školovanje u Lyon i vratiti se s vizijom vlastitog brenda. Danas izrađuje torte, kolačiće i macaronse s prepoznatljivim potpisom: minimalizmom, elegancijom i savršenim okusima.
U ponudi se trenutno mogu pronaći pravi mali slatki dragulji: "Ponuda je široka: od nježnih macaronsa s okusom čokolade, jagode i limuna u pastelnim bojama, do najfinijih torti i najslađih kremastih i prhkih kolačića. Za one koji žele još više, u uskrsnoj ponudi nudimo i dva prigodna boxa – Spring Box i uskrsno izdanje Unique Boxa. U njima vas čekaju Mille Feuille, profinjeni Choux s lješnjakom i karamelom, ekleri od borovnice te kolači u obliku mini torti s neodoljivim kombinacijama bijele čokolade, borovnice, vanilije, kokosa i maline", kaže Marina koja u izradi svojih slatkih remek-djela najviše voli minimalizam. "Moje slastice su ručno izrađene od najkvalitetnijih domaćih sastojaka. Svaka krema započinje kao skica u mojoj bilježnici, sve dok ne postane posebna i savršena. Posvećujem pažnju svakom detalju – čak i natpise na slasticama radim sama, zbog čega sam završila i tečaj kaligrafije. Važno je samo da narudžbe dođu na vrijeme, jer čaroliji treba vremena da se – ispeče", kroz smijeh zaključuje Marina.
I dok čekamo dan kada će Bisou Bisou možda dobiti i fizičku adresu, jedno je sigurno – ovaj brend već sad ima vjernu publiku i reputaciju koja raste svakim zalogajem njezinih klijenata.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.