Life&style

Jesu li platnene pelene dobra ideja za vas i vašeg bebača?

Priča li i vaša baka o tome kako u njeno vrijeme nije bilo “ovih jednostavnih pelena” s popratnim detaljima o tome kako je vrijeme platnenih pelena izgledalo? Nerijetko zbog toga i ne pomišljamo o korištenju platnenih pelena, ali ono što zanemarujemo da su priče baka o njima kao i priče o tome kako je izgledao njihov put u školu – pretjerane. Pogotovo ako uzmemo u obzir to da su danas platnene pelene potpuno drugačije od onih koje su koristile naše bake i jednako su praktične kao i jednokratne.

Platnene pelene babylove, koje možete pronaći u odabranim prodavaonicama dm-a, prikladne su za korištenje od najmlađih dana te se prilagođavaju djetetu i njegovom rastu. Zahvaljujući elastinu savršeno prianjaju i sprječavaju istjecanje, a prirodni materijali od kojih su načinjene štite nježnu kožu od pojave osipa i crvenila.

Babylove šarene platnene pelene dolaze u univerzalnoj veličini uz uložak veličine M i namijenjene su za korištenje od rođenja. Platnena pelena se pomoću drukera i gumica prilagođava veličini djeteta, a čičak-trakice omogućavaju brzo prematanje. babylove ulošci za pelene dolaze u veličinama XS i M te su izrađeni od 100 % pamuka. Također, možete odabrati papirnate uloške za pelene koji su otporni na trganje i imaju veliku moć upijanja.

Ako još niste odlučili želite li pokušati s platnenim pelenama, možda će vam dodatni poticaj biti činjenica da su jednokratne pelene koje je vaša mama koristila kad ste bili beba još uvijek netaknute na nekom odlagalištu. Srećom, danas su jednokratne pelene puno nježnije prema okolišu i postoje brojne ekološki prihvatljive alternative, ali višekratne platnene pelene najbolji su način da zaštitite okoliš od oko 5.000 jednokratnih pelena koje se u prosjeku iskoriste dok se dijete ne oduči od pelena.

 

Photo: dm.hr