Life&style

Jesi znala? Nutella je promijenila recept

Puno ljubitelja slasne i omiljene Nutelle javilo se u centralu tvrtke Ferrero s jednim upitom: Zašto je Nuttela drugačija?

Omiljeni čokoladni namaz, kako tvrdi njemačka udruga potrošača, promijenio je recepturu pa je sada već na prvi pogled nešto svijetlije boje. Dakle, sada ima više šećera (sa 55,9 na 56,3 %) i mlijeka u prahu (sa 7,5  na 8,7%), a nešto manje masnoća i kakaa. 

„Nova boja Nutelle je svjetlija jer sada ima više mlijeka u prahu koji je zamijenio određeni dio kakaa“, stoji u izvješću. Točna količina kakaa nije navedena (kao niti udio nekih drugih sastojaka). 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ferrero je objavio kako se radi o „finom podešavanju“, praksi koja je redovita i normalna za sve proizvode iz bogate palete njihovih proizvoda. „Kvaliteta Nutelle, kao i sve ostale prepoznatljive značajke, ostale su nepromijenjene“, kažu. „Svi sastojci napisani su na ambalaži, kao i do sada. Svi Nutellini aspekti ostali su isti“, tvrde u Ferreru. Inače, ako nisi znala, Nutella ima više od 87 posto udjela šećera i masnoće, što baš i nije dobro za liniju, pa s njom ne treba pretjerivati... 
A hoće li ljubitelji ove legendarne slatke kreme biti zadovoljni ovom promjenom – pokazat će vrijeme… 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0