Life&style

Jesi znala da ovo može biti razlog tvojoj ljubomori?

Čak i one iznimno samopouzdane žene ponekad puknu pod pritiskom i priznaju - da, ljubomorne smo. Sada znanstvenici donose razlog zbog kojeg se ponekad svi tako osjećamo

Nekad je dovoljno da prekrasna žena savršeno uvijene kose prođe pored nas na cesti ili da vidimo našeg dečka kako priča s nepoznatom ženom - i gotove smo! Doista, te nesretnice nisu niti svjesne koliku u nama izazivaju ljubomoru samo zato što postoje. Nekad smo malo lude bez razloga, a možda, ako je vjerovati novoj američkoj studiji, za ljubomoru postoji opravdan razlog.

Prema ovoj zanimljivoj američkoj studiji koja se okuplja pod zbirkom znanstvenih radova Biology Letters ispitano je 220 žena kojima su ispitivači pokazali po dvije fotografije istih žena: na prvoj prikazanoj slici je lice žena koja trenutno ima ovulaciju, a na drugoj slici je ista žena uslikana na dan kada nije ovulirala.  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Rezultati su bili više nego zanimljivi. Ispitanice koje su ovulirale za vrijeme ispitivanja, kao atraktivniju i potencijalno opasniju su izdvojili prvu sliku, dok se nije vidjela paralela odgovora žena koje nisu ovulirale s odabranom "atraktivnijom slikom".

Možda vas zanima Testirano! Ovo muškarca čini ljubomornim Rubrika Love&Sex Love&Sex

 | Autor: YouTube Screenshot YouTube Screenshot

Jednostavnije rečeno - ako u isto vrijeme ovuliraš kad i neka svoja poznanica ili žena na cesti koju si iz nekog razloga primijetila, veća je vjerojatnost da ćeš biti bezrazložno ljubomorna. Razlog je povećana količina estrogena zbog kojeg prorade naše strasti, a s druge strane, zna se kako su žene privlačnije kad ovuliraju pa nam se i zato čine većom prijetnjom i jačom konkurencijom.

 No, na ovu studiju se ne smijemo u potpunosti osloniti. 

Ispitivanje je provedeno na maloj skupini žena, a također, privlačnost je subjektivna kategorija i stvar nečijeg ukusa. 

Photo: thinkstock

Komentari 0