Life&style

Jesi li znala da su budućnost putovanja – žene? Otkrij sve o ovom fenomenu

  • Žene ne trebaju da im se svijet posveti samo na Dan žena. One zaslužuju više tijekom cijele godine
  • A znaš li da su žene postigle ravnopranost u segmentu putovanja?
  • Solo ili u ženskom društvu, putovanja ”samo za žene” rastući su trend u svijetu
  • Žene sve više vole putovati same, ali i stvarati fantastična sjećanja za cijeli život u društvu svojih frendica

Danas mi žene slavimo Dan žena. Ali ono što zapravo želimo je da to ne bude folklor, da se cijela naša priča ne svodi na samo taj jedan dan. I zato se trudimo da u svim životnim segmentima ostvarimo cilj, budemo jake i ravnopravne.

A znaš li da smo tu ravnopravnost postigli u segmentu putovanja? Jesi li znala da su budućnost putovanja – žene? Tržište putovanja za žene poraslo je za 88 posto u posljednjih nekoliko godina, višestruko se povećao broj žena koje putuju same, a stručnjaci predviđaju da će ove godine žene na putovanja potrošiti 125 milijardi dolara. I dok još uvijek čekamo putovanja u neke egzotičnije destinacije, ima toliko toga za otkriti u Hrvatskoj, i to - u ženskom društvu!

Žene sve više vole putovati same, pa su tako solo putnice nadmašile broj samostalnih muških putnika - 67 naspram 37 posto. Prema Svjetskom vijeću za putovanja i turizam, udio ženskih zanimanja u turizmu najviše je narastao u gospodarstvima u razvoju tijekom posljednjih deset godina. Podaci UN Women pokazuju da kada žene zarade više novca, ulažu ih u svoje obitelji i svoje zajednice, uključujući i putovanja, što dovodi do boljih globalnih rezultata razvoja.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Putovanja su transformativna, povećavaju samopouzdanje i osnažuju žene. Kad napuste zonu udobnosti, moraju vjerovati svojim instinktima, biti sigurne u svoje odluke i prihvatiti mogućnosti koje mogu pomicati osobne granice. Kada putuju same žene prirodno i spontano stvaraju prijateljstva i sklapaju veze koje traju čitav život. Posebno ih nadahnjuju putovanja s drugim ženama koje su im bliske – sestrama, majkama, najboljim prijateljicama.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Girls just wanna have Spa!

Što kažeš na savršen vikend na moru, mnogo zabave i nezaboravnih trenutaka, uživanje u saunama, spa tretmanima i posebnim beauty rutinama sa svojim najdražim ženama

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Jedan od glavnih većih hotelijera koji se prilagodio programu putovanja za žene su Falkensteiner hoteli. Nisu jedini, turistički programi orijentirani prema ženskoj populaciji nisu novost, a posljednjih godina su posebno popularni. U Hrvatskoj i u svijetu. Ipak, Falkensteiner je svojom kreativnom ponudom i idejom privukao pozornost ženske publike koja točno zna što želi i što traži.

U Falkenstener resortu Punta Skala kreirali su posebnu ponudu za žene koja uključuje dvije noći s doručkom i dostupna je tijekom cijele godine. Resort je poznat po svojoj prostranosti i savršenim položajem uz dugu morsku šetnicu, vrhunskim smještajem, odličnom gastronomijom, brojnim sportskim sadržajima i najvećim spa u ovom dijelu Europe! Podijeljen na bijeli i crni dio, fascinira svojom arhitektonskom monumentalnošću, modernim dizajnom i cijelim spletom sauna, bazena i relax prostorija

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ponuda uključuje i Signature koktel u baru Soto Voce – savršen početak vaše male ženske avanture, analizu kože lica i savjetovanje o ljepoti sa spa stručnjakom, polusatni osvježavajući tretman lica, radionicu pilinga autohtonim biljem i soli uz uživanje u sauni i bazenima te besplatni proizvod. Oduševit će vas i prezentacija spa proizvoda s potpisom poznatog francuskog premium beauty brenda Pharmos Natur uz kavu ili čaj i slatke i slane zalogaje.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Život je lijep na putovanjima, a u ženskom društvu još i malo ljepši!

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0