Life&style

Jesi li znala da postoji muzej anđela?

Ovaj ste vikend ti i frendica planirale u šoping? Zvuči kao dobar plan! No, svakako poslije šopinga svratite i na ova prekul mjesta. Bez obzira voliš li muzeje ili ne, vjerujemo da će ti se jedan od ovih prijedloga svidjeti - ovo su najneobičniji i prekul muzeji u Hrvatskoj...

Po uzoru na neobične muzeje u svijetu, i u Hrvatskoj se otvara sve više muzeja tog tipa. Neki od njih u Hrvatskoj postoje već godinama, ali unatoč tome interes za njih ne jenjava. Kad razmišljamo o tome koje bi muzeje bilo fora posjetiti, jesi li ikad zamišljala muzej u kojem bi ti i tvoja frendica mogle ''izložiti'' svoju priču? U svakom slučaju, zvuči predobro. Dok o muzeju tog tipa zasad možemo samo maštati, donosimo ti tri muzeja koja moraš posjetiti ako već nisi ili ih ponovo obići. 

MUZEJ ANĐELA, VARAŽDIN

Ovaj poseban muzej otvorio je svoja vrata 2011. godine pod vodstvom Željka Prsteca. Osim samog izložbenog prostora postoje i ''Rajski vrt''  i “Andelinjak”. Ovaj muzej je u svakom slučaju čaroban, a postoji i  zid ukrašen citatima i slikama anđela pred kojim se možeš fotkati s krilima na leđima i cvjetnim vijencem u kosi. U vrtu se održavaju i koncerti i razna događanja pa je definitivno ovo mjesto koje bi trebala posjetiti. A postoji i dućan pa sa sobom možeš ponijeti i jednog anđela koji će te zauvijek podsjećati na  ovu avanturu. 
 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

MUZEJ PREKINUTIH VEZA, ZAGREB

Na zagrebačkog Gornjem gradu prije nekoliko godina je otvoren muzej u kojem možeš ostaviti svoju tužnu ili možda sretnu priču o prekidu svoje ljubavne veze. Za vrijeme posjete jedinstvenom muzeju ovog tipa razne emocije prolaze kroz tebe, ali na kraju izađeš prepuna novih priča. Priča na koje nikad ne bi pomislila. Osim u muzeju, možeš uživati i u kafiću u sklopu muzeja ili u dućanu koji ima posebne suvenire. Tako na primjer postoji i gumica za brisanje na kojoj piše da briše loša sjećanja. Suvenir koji će ti razvući osmjeh svaki put kad ga ugledaš. Postav muzeja se mijenja, pa čak i ako si više puta bila u njemu, može te uvijek iznenaditi kojom novom pričom. 
 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

MUZEJ ILUZIJA, ZAGREB I ZADAR

Muzej koji je svoja vrata nakon Zagreba, otvorio i u Zadru. Muzej iluzija je onaj tip muzeja u kojem može uživati cijela obitelj u preko 70 eksponata. Puno mozgalica i igara za koje garantiramo da će svatko pronaći baš onu idealnu za sebe. Osim dobre zabave neće ti nedostajati ni dobrih fotki kojima ćeš se još dugo smijati. Također  u ovom muzeju možeš kupiti osim klasičnih suvenira i neku igračku s kojom ćeš se ti i tvoji ukućani danima zabavljati. U ovom muzeju uživaju i stranci pa je jedno od top mjesta na svim popisima kako provesti vrijeme u Zagrebu. 
 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

 

Photo: miss7