Life&style
Jesen je pravo vrijeme za usvajanje novih noćnih 'beauty' rutina Jesen je pravo vrijeme za usvajanje novih noćnih 'beauty' rutina

Jesen je pravo vrijeme za usvajanje novih noćnih 'beauty' rutina

Svako godišnje doba ima svoje prednosti – dok ljeti uživamo u suncu i moru, tijelo punimo vitaminom D, a dušu odmaramo, jesen je pravo vrijeme za regeneraciju, hidrataciju i nutritivnu njegu kože

Da se ne lažemo, sunce, more i vjetar u kosi mnogima su recept za savršeno ljeto. No, visoke temperature, UV zrake i sol nisu najbolji prijatelji naše kože pa ona može postati zategnuta, suha i perutava što su sve pokazatelji nedostatka vlage i lipida. Utječe to i na strukturu kože pa je prioritet vratiti koži vlažnost i elastičnost, nahraniti je i regenerirati, a ne izgubiti istovremeno na njezinu njegu sate i sate. Povratak svakodnevici često znači i manje vremena za sebe zbog čega nastojimo optimizirati vrijeme koje posvećujemo njezi kože. Promotrite svoju kožu i pobrinite se za nju. Započnite s rutinom za koju vam neće trebati mnogo vremena, a dobrobit će biti višestruka.

S ova dva proizvoda vaša koža će ponovno biti sjajna, hidratizirana i regenerirana

Olivalov Omega eliksir sadrži čak šest prirodnih i hranjivih ulja za dubinsku njegu kože i vrlo je pažljivo formuliran kako bi odgovarao svim tipovima kože. Brojne dobrobiti ulja za kožu poput sprječavanja gubitka vlage obnavljanjem njezinog lipidnog sloja, vraćanja elastičnosti i zdravog sjaja vrlo dobro su poznate. No, i dalje postoji fama kako su ulja namijenjena isključivo njezi suhe kože. Takvo je mišljenje potpuno neopravdano. Najnovija znanstvena istraživanja posebno ističu izvrsne rezultate u tretiranju kože sklone aknama upravo uljima. Naime, kod takvih koža karakterističan je manjak esencijalnih masnih kiselina, što se dovodi u posljedičnu vezu s pojačanim izlučivanjem masnoće, a samim time i širenjem pora i začepljenjima. Tu na scenu stupa već svima omiljeni skvalan. Moćni skvalan održava kožu hidratiziranom, štiti ju od oštećenja, ima antibakterijska i anti-age svojstva, regulira stvaranje sebuma ili masnoće te kao takav pegla fine linije i bori se protiv nastanka bora. Još jedna divna stvar kod skvalana jest ta što ne smeta drugim preparativnim sastojcima, već upravo on poboljšava apsorpciju drugih proizvoda tako što odčepljuje pore.

Uz skvalan, Omega eliksir sadrži i super skin sastojak: ulje chia sjemenki. O dobrobiti chia sjemenki u prehrani sve već znamo, a ulje ovih iznimnih sjemenki obiluje omega masnim kiselinama i cinkom što utječe na regulaciju lučenja sebuma, pojavu nepravilnosti na koži i samo je još jedan dokaz o dobrobiti korištenja ulja kod kože sklone aknama. Za protuupalno djelovanje i kožu s hiperpigmentacijskim mrljama učinkovito će biti ulje sjemenki kupine. Ulje avokada kao jedno od nutritivno najbogatijih ulja koja se koriste u njezi kože na kožu djeluje istovremeno regenerirajuće i revitalizirajuće, vraća joj neophodnu vlagu, ali i sprječava njezin ponovni gubitak, a ulje noćurka djelotvorno je kod kroničnih stanja kao što su ekcemi, psorijaza i neurodermitis.

Kompleks ovih visokovrijednih i pažljivo formuliranih ulja u Omega eliksiru rezultira mekom, elastičnom, nahranjenom i sjajnom kožom kojoj svi težimo, a idealno je koristiti ga kao zadnji korak večernje rutine jer zaključava serume bogate aktivnim tvarima i na taj način pospješuje njihovo djelovanje.

U jesen u svoju rutinu uvrstite i najučinkovitiju njegu protiv starenja kože

ćemo se složiti kako je prevencija preuranjenog starenja kože najvažniji dio njege te da nikada nije prerano krenuti s takvom ciljanom njegom, a jesen je upravo idealan period za uvođenje novih aktivnih sastojaka. O dokazanoj djelotvornosti retionida koji ubrzavaju obnovu stanica i potiču stvaranje kolagena te na taj način ublažavaju znakove starenja zna se puno. Međutim, isto tako su poznate i brojne neželjene nuspojave koje pogrešna primjena ovog čudotvornog anti-age sastojka može izazvati. Upravo iz tih razloga u Olivalu su formulirali Vitaminski serum R2 idealan za sve početnike u korištenju retinoida u njezi kože. Ovaj serum sadrži retinil palmitat –nježniji oblik retinoida koji neće izazvati uobičajene iritacije. Djeluje i antioksidativno, jednostavno se uvodi u rutinu i lako kombinira s drugim aktivnim tvarima tijekom dana.

Uz retinil palmitat, u Vitaminskom serumu R2 nalazi se i resveratrol kao aktivna tvar koja zadržava vlagu u dubljim slojevima kože i aktivira proteinske molekule dugovječnosti- sirtuine. Uz ova dva moćna sastojka, serum sadrži i hijaluronsku kiselinu, aloe veru i glicerin. Pomoći će koži da vrati nužnu vlagu nakon ljetovanja, ali i djelovati na druge nepravilnosti koje nas muče nakon ljeta – UV oštećenja, neujednačen ten, pojava akni i prištića (i zbog korištenja proizvoda sa SPF-om, prekomjernog znojenja, ali i od nošenja zaštitnih maski).

Preporuka je serum nanijeti na ovlaženo lice prije hranjive noćne kreme i Omega eliksira u noćnoj rutini njege kože svaku večer, a tijekom dana obavezno koristiti i kreme s visokim zaštitnim faktorom.

S dva Olivalova proizvoda, Omega eliksirom i Vitaminskim serumom R2 , noćna njega lica nikad nije bila jednostavnija i učinkovitija nego što će to biti ove jeseni.

Potražite Olival proizvode u svim drogerijama kao i na web shopu:

www.olival.hr

Facebook: https://www.facebook.com/Olival.Cosmetics/

Instagram: olival_cosmetics

Photo: Olival