Life&style
Jesen u Bistro Apetit! Jesen u Bistro Apetit! Jesen u Bistro Apetit! Jesen u Bistro Apetit! Jesen u Bistro Apetit! Jesen u Bistro Apetit! Jesen u Bistro Apetit! 1/7

Domaća kuhinja u novom ruhu: Jesen je Bistro Apetit!

Tom Gretić i Bistro Apetit super su spoj, a kuhar kontinuirano nastavlja istraživati domaću kuhinju

Od svog povratka u Zagreb, nakon dugih 20 godina izbivanja iz rodnog grada, Tom Gretić i u novom, jesenskom meniju Bistroa Apetit, koji je predstavio sinoć 21. rujna, kontinuirano nastavlja istraživati domaću kuhinju i stare zagrebačke klasike u novim varijacijama vrativši ih na ponovno na gastronomsku scenu gdje se odlično isprepliću s ostalim njegovim neodoljivim kombinacijama kao što su pačja prsa i ragut od heljde s brokulom, crnom rotkvom u umaku od crnih truba, janjeći rack s ukiseljenom ciklom, crnom lećom, mrkvom i celer uz demi glace, juneći ribeye s kroketima od slanutka, kremom od batata i umak od porta…

 | Autor: Bistro Apetit Bistro Apetit

"Cijeli meni je bogat sezonskim namirnicama koje nam pruža jesen i naravno naslanja se na francuske temelje kuhanja. Jesen je Bistro Apetit", kazao je Gretić. Kada bi morao izdvojiti neko od jela s menija to bi bile upravo krpice sa zeljem za koje je rekao kako ga podsjećaju na baku.

 | Autor: Bistro Apetit Bistro Apetit

"Mislim da bi joj se svidjelo to što smo napravili od krpica sa zeljem. U našoj varijanti to su ravioli punjeni sa slatkim pirjanim kupusom uz hrskavu slaninu i umak od papra." Gosti koji su sinoć premjerno kušali jela s novog menija večer su započeli torchonom od gusje jetre na brioshu uz krušku u reduciranom Plavcu malom. Drugi slijed činila je kombinacija kreme od bundeve s emulzijom ulja od bundeve te lososa na toplom dimu.

 | Autor: Bistro Apetit Bistro Apetit

Uslijedila je varijacija purice s mlincima – confit od purećeg zabatka, mlinci, zelena jabuka i vlasac u umaku od vina i hrena. Juneći obrazi, rimski njoki sa špinatom i ukiseljena mrkva prethodili su desertu sadržanom od pite od jabuka, burbon sladoleda, toffee creme s crumbleom od cimeta. Lakoća kojom chef patron Tom Gretić kombinira sastojke na novom meniju zasigurno još jednom podiže ljestvicu ne samo zagrebačke nego i hrvatske gastro scene, a Bistro Apetit čini nezaobilaznom gastro odrednicom ove jeseni.

Photo: Bistro Apetit

Komentari 0