Life&style

Jedva čekamo čuti: ABBA snimila novu pjesmu!

Legendarna grupa je nakon 35 godina zakoračila u studio i najavila izlazak nove pjesme

Možda nisi znala, ali legendarna švedska grupa ABBA oformit će se u obliku avatara i imat će spektakularan koncert u virtualnoj realnosti što je super inovativno i vrlo neočekivano, možda skoro kao i činjenica da nakon trideset pet godina izdaju novu pjesmu. "I Still Have Faith in You" premijerno će se čuti upravo na jednom od prvih koncerata "virtualne" ABBA-e koji će se održati u prosincu. 

"Uzbudljiv projekt ABBA-e, naša prva avatar virtualna turneja dovela je do neočekivane posljedice; Naime, nakon trideset pet godina osjećali smo da bi moglo biti zabavno ponovno vratiti se u studio, pa i jesmo. I bilo je kao da smo otišli na kratki odmor, a ne da smo pauzirali godinama - bilo je to iznimno radosno iskustvo!, izjavili su iz ABBA-e. 

 

Objavu dijeli @abbaofficial

No vratimo se na sam spektakularan event. Još 2016. ABBA je udružila snage s kreatorom reality showa "American Idol" Simonom Fullerom kako bi stvorila VR tehnologiju koja će oživjeti bend na pozornici, što će biti totalno suprotno i naprednije od aktualne hologram tehnologije. Rezultat dugogodišnjeg rada bit će dvosatni televizijski specijal, produciran od strane NBC-a i BBC-a, a sama ABBA u avataru će biti izgledom vraćena u 1979., za vrijeme svoje posljednje turneje. 

Inače, ABBA se raspala 1982. godine, no najavljuju da iako su stari njihova nova pjesma ima itekako novi zvuk - i zbog nje se osjećaju jako dobro!

Dok ne dobijemo priliku čuti novu pjesmu, prisjetimo se nekih hitova koje i danas jedva čekamo čuti na plesnom podiju.

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0