Life&style

Jednom zauvijek riješite najčešće dileme u vezi kože!

Zapitali smo se koje su to najčešće najčešće beauty dileme u vezi s kožom, a odgovori su nas iznenadili

Većina ljudi koji imaju probleme s kožom, a kojima ne pomažu ni brojni kozmetički tretmani i preparati, odgovore najčešće potraže na internetu. No, u takvim situacijama morate biti oprezni, jer možete naići na "terapiju" koja vašoj koži ne odgovara.

Istiskivanje akni nikada nije dobro

LAŽ! Sasvim je u redu, ali pod uvjetom da znate kako i što radite. Držite topli oblog (pamučna blazinica umočena u toplu vodu) jednu minutu na akni. Potom je nježno pritišćite, s rubova, pomoću pamučnih blaznica (nokti mogu oštetiti kožu) sve dok prištić ne prsne. Na kraju istapkajte to mjesto komadićem vate koji je umočen u neki antiseptik.

"Nabori" lica tijekom noći uzrokuju pojavu bora

ISTINA! Iskusni dermatolog, ali i pažljivi promatrač, uvijek može pogoditi na kojoj strani neka osoba najčešće (ili isključivo) spava, jer se na tom mjestu nalazi najviše bora.

 | Autor: Getty Images Getty Images Ako je koža tamna, ne treba koristiti sredstvo sa zaštitnim faktorom

LAŽ! Tamnopute žene također obolijevaju od raka kože. Dakle, bez obzira na boju kože, neophodno je koristiti preparat sa zaštitnim faktorom, i to svakog dana.

Piling kože treba raditi svaki tjedan

ISTINA! Ovim postupkom oslobađaju se sloja izumrlih stanica, što osigurava zdraviji izgled kože i ravnomjernije nanošenje make up-a. Ako je vaša koža masna, probajte radite piling dva puta tjedno. Za sve ostale tipove kože, vrijedi pravilo - jednom tjedno.

Prečesto dodirivanje lica može izazvati pojavu akni

ISTINA! Istina je krajnje jednostavna - što češće dodirujete lice, nanosite više bakterija.

 | Autor: Getty Images Getty Images Najbolje je da ranica ostane otkrivena, jer će na zraku brže zacijeliti

LAŽ! Nakon čišćenja antiseptikom, nanesite antibiotsku mast i pokrijte ranu flasterom ili zavojem. Rana će brže zacijeliti, a ožiljak će biti 50% manje primjetan.

Lice je potrebno prati bar dva puta dnevno

LAŽ! Osim ako vaša koža nije izrazito masna, dovoljno je da kožu lica temeljito operete (čišćenje tonikom i pranje tekućim sapunom za lice) prije spavanja. Ujutro je potrebno, kako biste se osvježili, umivanje vodom. 

Photo: Getty Images

Komentari 0