Life&style

Jedite ove namirnice i vratite sjaj svojoj kosi

Osim za kosu, ove namirnice odlične su i za ljepotu vaših trepavica i noktiju

Želite otkriti tajnu blistave i zdrave kose? Povedite računa o tome što jedete i otkrili ste je… Nutricionist Dani James objašnjava da hrana obogaćena vitaminima i drugim hranjivim sastojcima stimulira proteine u kosi, a istovremeno čisti i štiti vlakna. Mi vam donosimo namirnice koje vam mogu pomoći da imate zdravu, jaku i sjajnu kosu. Bonus: Ova hrana je također odlična za trepavice, ali i nokte.

Smeđa riža
Ova vrsta riže bogata je biotinom, odnosno vitaminom B koji utječe na elastičnost kose i štiti vašu kosu da se ne lomi. Kada počnete intenzivnije konzumirati smeđu rižu, polako obnavljate folikul dlake i stimulirate obnovu stanica kose, što uvjetuje to da kosa postane gušća i čvršća.

Organska jaja
Jaja su bogata cinkom, sumporom i holinom – tvari iz kompleksa B vitamina. Cink regulira uljanu masu u folikulu, sumpor jača dlaku, a holin potiče fleksibilnost.

Smokve
Ovo voće sadrži dosta željeza koje potiče cirkulaciju i stimulira rast kose. Nedovoljno željeza je jedan od najčešćih problema s kojim se svaka žena suočava kada kosa počne opadati, pa je prehrana sa smokvama brz i efektan način kako možete povratiti punoću i jačinu kose.

Grejpfrut
Prirodan eliksir za vašu kosu, sadrži vitamin C koji je esencijalan za kolagen koji štiti i obnavlja korijen kose.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kelj
Ovo zeleno povrće bogato je magnezijem i karotenoidima koji preventivno djeluju na stanice koje oblikuju vlas kose.

Masline
Masline se u prehrani koriste već tisuću godina, i to najviše iz zdravstvenih razloga. Bogate vitaminom E, koji povećava protok krvi u folikulu vlasi, masline stimuliraju rast i vitalnost kose. Maslinovo ulje je pogotovo odlično za sjajnu i nježnu kosu koja se ne lomi kod vrhova.

Ljubičasti kupus
Što borovnice i ljubičasti kupus imaju zajedničko? Anticijanin. Ovaj pigment čini kosu snažnom i otpornom tako što umanjuje suhoću kose koja je nastala nakon izlaganja suncu, ali i nakon korištenja kemikalija, koje se nalaze u određenim šamponima.

Photo: Getty Images

Komentari 0