Life&style

U Zagreb dolazi stvarno jedinstvena predstava - cijela se odvija pod vodom!

  • Spektakularna predstava 'Out of the Blue' koja se u cijelosti odvija u bazenu s 8000 litara vode stiže u Zagreb
  • Publika predstavu gleda kroz staklene stijenke, a umjetnici Frédéri Vernier i Sébastien Davis-Vangelder na površinu izlaze samo da bi udahnuli
  • 'Out of the Blue' stiže kao dio Cirkobalkana festivala i Festivala neobičnih obitelji i nikako nije "obična" predstava

Zagreb će 17. i 18. rujna biti domaćin fascinantne predstave 'Out of the Blue' koja doslovno pomiče granice mogućeg. Izvest će je francuski cirkuski umjetnici Frédéri Vernier i Sébastien Davis-Vangelder, a u cijelosti odvija pod vodom. Točnije, unutar monumentalnog akvarija ispunjenog s nevjerojatnih 8000 litara vode, pružajući publici nezaboravno iskustvo uranjanja u svijet akrobacija i poezije.

Vernier i Davis-Vangelder, majstori suvremenog cirkusa i strastveni ronioci na dah u predstavi koja prkosi gravitaciji spojili su ove svoje dvije velike ljubavi. 'Out of the Blue' vodi publiku na senzualno putovanje kroz interakciju s vodom koja je prijatelj, ali i prijetnja. Dok umjetnici izvode nevjerojatne akrobacije u fluidnom prostoru, gdje svaki pokret postaje ples između umjetnosti i prirodne sile, publika osjeća moć i ljepotu vode. 

 | Autor: Pr Pr

'Out of the Blue' nije samo vizualno zadivljujuća predstava. Ona nosi i važnu poruku o zaštiti okoliša. Kroz metaforičnu priču o morskim dubinama, dvojica francuskih umjetnika skreću pozornost na utjecaj čovjeka na oceane, te kroz svoj performans postavljaju pitanje: može li umjetnost promijeniti naš odnos prema prirodi?

 | Autor: @Kalimba @Kalimba  | Autor: @Kalimba @Kalimba

Predstava je premijerno izvedena u francuskom Cherbourgu, na prestižnom Spring Festivalu, u Zagreb stiže kao dio Cirkobalkana festivala i Festivala neobičnih obitelji i nikako nije "obična" predstava. 'Out of the Blue' nudi neviđeno iskustvo na granici plesa, cirkusa i vodenog spektakla. Autori kažu da nude teatar nediscipline, iskrivljen od konvencionalnih formata, prepun prekrasnih iznenađenja koja će publiku ostaviti bez daha. 

Predstava traje 60 minuta, a zbog specifičnosti predstave i njenog sadržaja, dolazak nije preporučen djeci mlađoj od 6 godina, a bit će izvedena 17 i 18. rujna na Zagrebačkom Velesajmu, u paviljonu 10a. Više o njoj saznaj na linku, dok su ulaznice dostupne putem CoreEvent.co.

Photo: @Kalimba

Komentari 0