Life&style

Jedinih 5 vježbi koje treneri rade po vrućini

Donosimo vježbe koje možeš raditi kod kuće, u svoja 4 zida - bez teretane, bez sprava, bez rekvizita!

Svatko tko je ikada pohađao satove aerobica, pilatesa, boksa ili odlučno krenuo vježbati u teretani prepoznat će sljedeći scenarij - dolaziš doma nakon dugog i stresnog dana na poslu; umorna, gladna, iscrpljena, a vani je još i 38 stupnjeva. Iako svjesna da bi ti dobro došlo malo aktivnosti, sama pomisao na spremanje i izlazak po ovakvim vrućinama je jednom riječju - horor! A još kad se sjetiš onih znojnih sprava u teretani...

Dok obožavatelji fitnessa predlažu vježbanje na otvorenom, za neke od nas to ne dolazi u obzir - možda nemaš partnera za trening, ne znaš gdje vježbati ili se jednostavno ne osjećaš ugodno trčeći po kvartu. Zato smo došli do zaključka da je vježbanje kod kuće zapravo idealna opcija za sve nas koji smo uvijek u utrci s vremenom, a i dalje želimo zabljesnuti u svom najdražem bikiniju. Zaboravi na sve treninge koje radiš tijekom godine i drži se provjerenih, klasičnih vježbi koje fitness treneri predlažu čak i za vrijeme ovih nesnosnih vrućina...

Skakutanje u mjestu

Jesi li ikada preskakala uže bez užeta? Zvuči pomalo blesavo, ali skakanje na mjestu je odlična vježba za kardiovaskularni sustav kojom možeš sagorjeti i preko 100 kalorija u 10 minuta. Potrudi se skakati visoko i pripremi se na znojenje! Ako ti dosadi skakati gore-dolje, slobodno ubaci nekoliko "jumping Jackova". 

 

Ples

Postoji razlog zašto plesačice imaju nevjerojatna tijela i figuru! Plesom se troši približno 400 kalorija u sat vremena, a sve što trebaš jest pustiti svoju omiljenu muziku i kretati se. Plus: plesom nam se podiže raspoloženje i poboljšava koordinacija tijela. 

Čučnjevi

Što više mišića imaš, više masnog tkiva trošiš. Većina nas ni ne zna da čučnjevima bildamo mišiće cijelog tijela - pogotovo kvadricepse, gluteuse, listove i stražnje lože natkoljenice. Čučnjevi također pomažu u cjelokupnom kondicijskom napretku kao na primjer: zbog njih skačemo više, trčimo brže i imamo bolju stabilnost. Svejedno je radiš li obične čučnjeve, čučnjeve na zidu ili čučanj-skokove, s ovom vježbom ne možeš pogriješiti ako želiš poboljšati svoju kompletnu formu.

 

 

Objavu dijeli Squats (@squats)

Sklekovi

Dobri stari sklekovi odlična su vježba za cijelo tijelo. Nije ni čudo što ovom vježbom, vojnici još uvijek održavaju formu. Od cora do bicepsa, sklekovi pomažu u boljem protoku krvi i jedna su od najefikasnijih vježbi snage. Također, sklekovima se dobiva na koštanoj masi i ubrzava se metabolizam pa će tvoje tijelo trošiti kalorije još dugo nakon treninga. 

Trbušnjaci

S razlogom su trbušnjaci najpopularnija vježba već desetljećima. Jednostavni su, ne zahtijevaju nikakvu opremu ni sprave i možeš ih raditi praktički svugdje! Uz sve to, trbušnjaci su odlična vježba za jačanje i oblikovanje trbušnih mišića i najbolje sagorijevaju masno tkivo i kalorije. Trbušnjacima također možeš popraviti svoje držanje, zaštititi leđa od ozljeda te regulirati probavu. 

 

 

Objavu dijeli ABS (@abs_at_home)

Photo: None

Komentari 0