Life&style

Je li ovo najslađi ljubimac? Neeee, ali znamo koji jest

Da odmah smirimo duhove. Većina životinja je slatka na svoj način (čak i sphynx mačke) i da možemo, cijeli bismo životni prostor pretvorili u životinjsko carstvo. No, dopustite nam da uživamo u pogledu na ove malce...

Slatki rogovi, kratke nožice, nezaustavljiv zaigrani duh i vječno u potrazi za svježim voćkama. Tako bi se mogao opisati život jedne patuljaste koze, ili u američkom govornom području ustaljenog termina baby goat. Ove neodoljive životinjice su nevjerojatno popularan kućni ljubimac u američkim kućanstvima, ali ima zaljubljenika i na našim prostorima.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Prije nekoliko je godina izašla reportaža o poljoprivredniku iz Velike Gorice koji je pokušao uzgojiti cijelu vojsku nigerijskih patuljastih koza, no istaknuo je kako su one ipak mali divljaci koje nije preporučljivo držati u kući. Ako planiraš u skorijoj budućnosti nabaviti jednu mini kozu za kućnog ljubimca, ovo su zabavne stvari koje možeš raditi s ovom preslatkom beštijom:

Joga s mini kozom - Da, dobro si čula! Ne moraš potegnuti do farmi u Kaliforniji da bi uživala u jogi sa svojom ljubimicom. Možeš i sama nabaviti malo sijena, zelenu površinu (koja mora biti ograđena, ovi mali vragovi su skloni bježanju), umirujuću glazbu i to je to. Relaksiraj se sa svojim novim ljubimcem!

Druženje s drugim kućnim ljubimcima - Kako je slatka ova igra psa i mini koze? Koliko god su sklone bježanju i ponekad nepotrebnim ispadima prema vlasnicima, jako su dobar partner za igru. Vole djecu i posebno vole pse. Čini se kako smo našli dva nova čovjekova najbolja prijatelja.

Skakanje na trampolinu - Što se dogodi kada mini koza otkrije trampolin? Sreća najveća! U ovom preslatkom videu otkrij kako patuljaste koze uživaju u skakanju na trampolinu!

Možeš ju učiti razgovarati - Doista, ima li što slađe nego kada vlastitog kućnog ljubimca učiš novi jezik. Mini koze, kao i odrasle, nemaju previše vokalnih promjena osim meketanja. Ali, i to rade tako dobro!

Možeš ju i oblačiti - O da, svu odjeću za mini koze možeš pronaći u dječjim trgovinama. Baš ljupko izgleda dječja šarena vesta na ovom malom nestašnom ljubimcu? Posebno su šokirani kada se pogledaju u ogledalo u tim vesticama. Vjerojatno pomisle: "Ovi ljudi stvarno nisu normalni!".

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0